312
Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βούτσης για το «Τζόκερ»: Κλίμα νεοσυντηρητισμού στη χώρα, αναχρονιστικοί οι νόμοι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 15:27
Ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Βούτσης για το «Τζόκερ»: Κλίμα νεοσυντηρητισμού στη χώρα, αναχρονιστικοί οι νόμοι

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2019, 15:27

Για μια παρέμβαση πρωτοφανή την περίοδο της μεταπολίτευσης έκανε λόγο ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχετικά με την ταινία «Τζόκερ και τους ανηλίκους που την παρακολουθούσαν, ενώ κάλεσε μάλιστα τον πολιτικό κόσμο σε αντίσταση σε αυτά τα φαινόμενα.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «ένα κλίμα νεοσυντηρητισμού πνέει στη χώρα και καλό είναι να το σταματήσουμε όλοι μαζί και ο πολιτικός φιλελευθερισμός που ενυπάρχει ως στάση και στη σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί. Σε όλη τη μεταπολίτευση -45 χρόνια- ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και τέτοιου τύπου στοχοπροσήλωση στα καθήκοντα».

Πρόσθεσε ότι  «στην εποχή του Διαδικτύου κυνηγάμε από πίσω τα παιδιά μας – εγώ έχω και μικρότερο παιδί 11,5 χρονών και τον μεγάλο μου- με τα κινητά που έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε αθλιότητα αντιαισθητική ή πορνογραφήματα διεθνούς κλίμακας.

» Είναι δηλαδή όχι απλά αναχρονιστικοί αυτοί οι νόμοι και η επίκληση τους, είναι πέραν κάθε σύγχρονης αντίληψης».

«Δεν ήμασταν εντελώς έτοιμοι»

Σχολιάζοντας ακόμη τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης δήλωσε πως το κόμμα κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια αλλά όχι από την κρίση.

Είπε δε ότι η κυβέρνηση είχε έναν βαθμό ανετοιμότητας η αριστερά εφόσον δεν είχε κυβερνήσει μέχρι τότε. «Κυρίως εγώ το εντόπισα ότι οφείλεται στο ότι, επειδή δεν είχαμε πελατειακό σύστημα ούτε οργανώσεις, είναι πολύ δύσκολο για μας την πολιτική που είχαμε ετοιμάσει ως αξιωματική αντιπολίτευση εύκολα και γρήγορα να την περάσουμε. Νομίζω ότι δώσαμε αυτές τις εξετάσεις. Εγώ νομίζω ότι τις δώσαμε και σωστά, δεν υπήρξε όμως καμία στιγμή που να είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό, το ότι δώσαμε μάχες τις οποίες χάσαμε αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε να δοθούν αυτές οι μάχες στο όνομα του ελληνικού λαού».

Σε ερώτηση, τέλος, για την ψήφο των αποδήμων ο κ.Βούτσης τάχτηκε υπέρ μιας ευρύτατης συναίνεσης με σαφείς συνταγματικές προϋποθέσεις για συμμετοχή ορισμένου σώματος των ομογενών στις εκλογές μέσα από τα προξενεία και συγκεκριμένους χώρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...