445
Ο Κυρ. Βελόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Αρση ασυλίας του Βελόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 17:21
Ο Κυρ. Βελόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή για την άρση της ασυλίας του
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βουλή: Αρση ασυλίας του Βελόπουλου αποφάσισε η Ολομέλεια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 17:21

Κανονικά η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου δεν θα έπρεπε να αποτελεί είδηση. Αλλωστε και ο ίδιος την Τετάρτη στη Βουλή ζήτησε από την Ολομέλεια να ψηφίσει υπέρ –«ζήτησα πρώτος την άρση της ασυλίας μου γιατί για εμάς τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ετσι και έγινε. Η Βουλή με ψήφους 263 και εννέα κατά ψήφισε να αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Βελόπουλου ώστε να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του δύο Ρομά, για δήλωση που είχε κάνει –με αφορμή περιστατικό που είχε σημειωθεί στην Μεσσήνη με εμπλοκή Ρομά– με την οποία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής, ώστε τα θύματα ληστειών να μπορούν να αμύνονται.

«Πριν από μερικούς μήνες, τρεις εγκληματίες εισέβαλαν στο σπίτι ενός γέροντα στην Μεσσήνη, πήγαν να τον σκοτώσουν και πάνω στην πάλη ο γέροντας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν από τους τρεις εγκληματίες. Οι τρεις εγκληματίες έτυχε να είναι Ρομά. Και το λέω γιατί για τους συγκεκριμένους ανθρώπους η εγκληματικότητα είναι δεδομένη, επειδή βρίσκονται στο περιθώριο, επειδή είναι παραμελημένοι από την κυβέρνηση. Όμως αυτό το περιστατικό ήταν αυτοάμυνα. Μετά από αυτό βγήκαν οι ομόφυλοι των δραστών στους δρόμους, άρχισαν να απειλούν τον κόσμο, να καίνε λάστιχα, να ζητούν την κεφαλή επί πίνακι του γέροντα που πυροβόλησε, να φωνάζουν ότι θα πάρουν το αίμα τους πίσω. Εγώ μίλησα γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους. Μίλησα για το δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Η άποψή μου είναι ότι η ποινή για τέτοιες ενέργειες πρέπει να είναι τα ισόβια. Επισημαίνω ότι δεν αναφερόμουν στους Ρομά γενικώς. Μάλιστα για το θέμα της οπλοκατοχής εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου», είπε ο κ. Βελόπουλος για να συνεχίσει.

«Δεν θα επικαλεστώ το Σύνταγμα για να αναφερθώ στην ελευθερία και στο δικαίωμα των βουλευτών να εκφράζουν τη γνώμη τους και να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Ζητώ όμως να γίνει κάτι για να αντιμετωπιστεί μία κατάσταση που παραβιάζει το Σύνταγμα. Όσα είπα δεν τα παίρνω πίσω και δεν θα τα πάρω πίσω ποτέ. Ο λόγος μου ήταν καθαρά πολιτικός, αναφέρθηκα στις προγραμματικές θέσεις του κόμματός μας. Είναι όμως δυνατόν να με αποκαλείτε ρατσιστή; Θα σας θυμίσω ότι είμαι παιδί μεταναστών και ο ίδιος έζησα ως μετανάστης. Και αναρωτιέμαι αν δεν ήταν οι δράστες Ρομά, αλλά ήταν Σαρακατσάνοι; Ή ήταν Κρητικοί; Τι θα κάνατε; Και εν πάση περιπτώσει είναι δυνατόν κάποιος να καίει την περιουσία του άλλου ή να καίει δημόσια περιουσία και να μην τιμωρείται;».

Ακολούθησαν και άλλα, αλλά στο τέλος ο κ. Βελόπουλος ξανατόνισε: «Δεν κρυβόμαστε πίσω από τις βουλευτικές ασυλίες. Αντίθετα πιστεύουμε ότι η πολιτική φωνή και θέση πρέπει να είναι θωρακισμένες».

Η ειρωνεία είναι ότι μολονότι είπε όλα αυτά την άρση ασυλίας του κ. Βουλευτές καταψήφισαν μόνο οι εννέα βουλευτές του κόμματος του!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...