326
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ στην εκδήλωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Ζάππειο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βεστάγκερ: Πρόοδος η δημιουργία «Σπιτιού του Ανταγωνισμού και του Καταναλωτή» στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 16:24
Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ στην εκδήλωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Ζάππειο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βεστάγκερ: Πρόοδος η δημιουργία «Σπιτιού του Ανταγωνισμού και του Καταναλωτή» στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 16:24

Πρόοδο, χαρακτήρισε την απόφαση για τη δημιουργία «Σπιτιού του Ανταγωνισμού και του Καταναλωτή» στο κέντρο της Αθήνας, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

«Θεωρώ ότι θα καταστήσει πιο εύκολο για τους πολίτες να διαπιστώνουν ότι η αγορά υπηρετεί τον καταναλωτή», σημείωσε η αντιπρόεδρος στην εκδήλωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο Ζάππειο κατά την οποία ανακοινώθηκε η μετεγκατάσταση των γραφείων της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, ιδιοκτησίας μέχρι τώρα της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στο κτίριο πρόκειται να δημιουργεί ένας διοικητικός πολυχώρος καθώς, εκτός από τις υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σχεδιάζεται να μεταφερθούν σ’ αυτό ο Συνήγορος του Καταναλωτή, υπηρεσίες του Υπουργείου Aνάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και άλλων φορέων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Πελαγίδης, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ελευθέριος Ζαγορίτης, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Καλλιόπη Μπενετάτου, η εγκριθείσα από τη Βουλή των Ελλήνων, νέα αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Χαρά Νικολοπούλου, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, Νιόβη Ρίγκου και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Γεωργιάδης είχε συνάντηση με την κυρία Βεστάγκερ.

Όπως δήλωσε μετά την εκδήλωση η κυρία Βεστάγκερ: «Είναι πράγματι πρόοδος να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό σπίτι για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τον Συνήγορο του Καταναλωτή. Θεωρώ ότι θα καταστήσει πιο εύκολο για τους πολίτες να διαπιστώνουν ότι η αγορά υπηρετεί τον καταναλωτή. Προς αυτήν την κατεύθυνση γίνεται η προσπάθεια: Ο καθένας να έχει τη δύναμη για να επιτυγχάνει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο υπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Θέλω κατ’ αρχάς να τονίσω ότι χάρις και στην αλληλεγγύη, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική οικονομία εξήλθε της οικονομικής κρίσης του 2010, βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση και ο ελληνικός λαός ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Θέλω, λοιπόν, να σας ευχαριστήσω, αγαπητή κυρία Βεστάγκερ, και εσάς προσωπικά και το σύνολο των συνεργατών σας για την εποικοδομητική συνεργασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...