255
Το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ μία ημέρα με τη ρωσική επίθεση | REUTERS/Anna Voitenko

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας λέει ότι το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ δεν λειτουργούσε

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 15:53
Το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ μία ημέρα με τη ρωσική επίθεση
|REUTERS/Anna Voitenko

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας λέει ότι το εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ δεν λειτουργούσε

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 15:53

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη -μία ημέρα μετά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο που άφησε πίσω της τουλάχιστον 18 νεκρούς- ότι εκτόξευσε πυραύλους εναντίον μιας αποθήκης όπλων στην ουκρανική πόλη Κρεμεντσούκ και ότι η έκρηξη των πυρομαχικών προκάλεσε πυρκαγιά σε γειτονικό εμπορικό κέντρο που, σύμφωνα με τη Μόσχα, δεν λειτουργούσε.

Και αυτό μετά τις δεκάδες μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο και έγιναν μάρτυρες του πανικού που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σ’ αυτό που το Κίεβο αποκάλεσε ρωσική πυραυλική επίθεση εναντίον πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου στο Κρεμεντσούκ και η G7 χαρακτήρισε ρωσικό έγκλημα πολέμου.

«Στο Κρεμεντσούκ, ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μια αποθήκη όπλων στην οποία ήταν αποθηκευμένα όπλα υψηλής ακριβείας που είχαν παραληφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα του πλήγματος ακριβείας, επλήγησαν δυτικής κατασκευής όπλα και πυρομαχικά που ήταν συγκεντρωμένα στην αποθήκη», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με δήλωσή του που δημοσιοποιήθηκε μέσω του καναλιού του στο Telegram.

«Η έκρηξη των αποθηκευμένων πυρομαχικών για δυτικά όπλα προκάλεσε πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο δίπλα στην αποθήκη, το οποίο δεν λειτουργούσε», προσθέτει.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει πως το εμπορικό κέντρο επλήγη απ’ ευθείας από ρωσικούς πυραύλους και περίπου 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό τη στιγμή του πλήγματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News