311
|

Οικονόμου: Η κυβέρνηση υλοποιεί ό,τι υπόσχεται και ο κ. Τσίπρας εκφωνεί δεκάρικους

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 15:46

Οικονόμου: Η κυβέρνηση υλοποιεί ό,τι υπόσχεται και ο κ. Τσίπρας εκφωνεί δεκάρικους

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 15:46

Την ώρα που η κυβέρνηση «τρέχει» το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας εκφωνεί δεκάρικους και επιμένει να αντιμετωπίζει με επικίνδυνη ελαφρότητα τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες του Ινστιτούτου Καταναλωτή και της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ..

Στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διπλή αισχοκέρδεια -από τη μία, όπως είπε, των παραγωγών ενέργειας και την άλλη του κράτους- ενώ χαρακτήρισε τραγέλαφο ακόμη και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Επί έξι μήνες η κυβέρνηση μας έλεγε πως δεν είναι παράνομη και τώρα προεκλογικά την απαλείφουν εικονικά από τα τιμολόγια, διότι την ενσωματώνουν στα κυμαινόμενα τιμολόγια», υποστήριξε. Αντίστοιχα και για τον καθορισμό του ποσού των υπερκερδών από την ενέργεια, επέμεινε ότι υπολογίστηκαν «κουτσουρεμένα» και «ακόμα δεν έχουν φορολογηθεί, δεν έχει επιστραφεί τίποτα στους καταναλωτές».

«Ο κ. Τσίπρας, όπως όλα τα μεγάλα ζητήματα, αντιμετωπίζει με επικίνδυνη ελαφρότητα τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χρησιμοποιεί για άλλη μια φορά λογοπαίγνια, τερατώδη ψέματα και μυθομανή σκανδαλολογία, προσπαθώντας να αποκρύψει το ολοφάνερο γεγονός: ότι η Κκυβέρνηση τρέχει εδώ και μήνες το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη, προσπαθώντας να απαλύνει τα προβλήματα», του απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας, υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί υλοποιείται», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου: Στους λογαριασμούς του Αυγούστου θα ισχύσει η αναίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενω το αμέσως επόμενο διάστημα, θα εφαρμοστεί η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας σε ποσοστό 90% ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για τη μείωση του κόστους ενέργειας.

«Η κυβέρνηση πασχίζει για το καλό της κοινωνίας και φέρνει αποτέλεσμα, την ώρα που ο κ. Τσίπρας εκφωνεί δεκάρικους μπροστά στις κάμερες», κατέληξε στην απάντηση του προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...