298
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπει σε κλίμα... Μουντιάλ | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ intimeNews

Τσίπρας βιάζεται για τα προαπαιτούμενα: «Εχουμε και Μουντιάλ»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 11:40
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπει σε κλίμα... Μουντιάλ
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ intimeNews

Τσίπρας βιάζεται για τα προαπαιτούμενα: «Εχουμε και Μουντιάλ»

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2018, 11:40

Το… Μουντιάλ της Ρωσίας φαίνεται ότι σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι φίλοι της στρογγυλής θεάς. Μόνο που εμείς οι υπόλοιποι δεν βιαζόμαστε να περάσουμε νέα μνημονιακά μέτρα για να δούμε μπάλα. Είναι και αυτό ένα δείγμα του κυνισμού με τον οποίο αντιμετωπίζει πλέον ο ένοικος του Μαξίμου τον ρόλο του ως του μακροβιότερου μνημονιακού πρωθυπουργού: σε πηγαδάκι στη Βουλή ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι η ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τις 14 Ιουνίου, ώστε να… μπορούμε όλοι να απολαύσουμε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στο Μουντιάλ της Ρωσίας!

Η είδηση, σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκε από πηγαδάκι όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το γραφείο υψηλόβαθμου στελέχους της Βουλής, προκειμένου να του ευχηθεί. Η παρουσία του συνέπεσε με την επίσκεψη κοινοβουλευτικών συντακτών με αποτέλεσμα στο πηγαδάκι στο πρωθυπουργός να αποκαλύπτει ότι πρέπει μέχρι την έναρξη του Μουντιάλ να έχουμε τελειώσει.

Συγκεκριμένα, όταν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τον ρώτησαν για τον τρόπο με τον οποίο θα ψηφιστούν τα μέτρα και αν θα πάνε στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Φέτος θα έχουμε θερινά». Τότε ένας από τους συντάκτες υπενθύμισε πως φέτος υπάρχει και το Μουντιάλ. «Σωστό» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε γελώντας: «Αρχίζει και νωρίς φέτος. Έχει τρία παιχνίδια την ημέρα. Πρέπει να έχουμε τελειώσει μέχρι τότε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του υπουργικού, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο μήνυμα «συναγερμού» λέγοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα άμεσα, με το οικονομικό επιτελείο να δίνει αγώνα δρόμου είκοσι ημερών να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα.

Ο Πρωθυπουργός στο τέλος του Υπουργικού φέρεται να επανέλαβε να κλείσουν τις εκκρεμότητες ενόψει του κρίσιμου Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Πηγές αναφέρουν ότι το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση γύρω 7 με 9 Ιουνίου, ενώ θα συνεδριάσει το Washington Group πριν τις 24 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News