427
Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από την Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την περιοδεία του το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη | Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Tσίπρας: Survivor η ζωή του πολίτη – Οικονόμου: Τον αφήνουμε να φαντάζεται ότι ξαναζεί το 2012

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 15:17
Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από την Κατερίνα Νοτοπούλου κατά την περιοδεία του το πρωί της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη
|Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Tσίπρας: Survivor η ζωή του πολίτη – Οικονόμου: Τον αφήνουμε να φαντάζεται ότι ξαναζεί το 2012

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2022, 15:17

Ο κ. Τσίπρας περιοδεύει τη χώρα και ονειρεύεται ότι ζει στο 2012 ήταν το δηκτικό σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη από όπου συνέχισε τα λογοπαίγνια και τα γνωστά ευφυολογήματα που έχει εντάξει εσχάτως στη αντιπολιτευτική ρητορική του.

«Η καθημερινότητα και η ζωή των πολιτών με την κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμίζει πλέον Survivor. Όποιος επιβιώσει, όποιος αντέξει. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει:

«Δεν είναι μόνο οι εννέα μήνες λεηλασίας με τις τιμές διπλάσιες και τετραπλάσιες στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τη βενζίνη να σκαρφαλώνει σχεδόν στα 2,5 ευρώ. Βλέπουμε τον πληθωρισμό να σκαρφαλώνει σε διψήφια νούμερα, πάνω από 10%, που έχουμε να το δούμε από το 1994 και την ίδια στιγμή βλέπουμε το πάρτι να συνεχίζεται. Τη λεηλασία στο δημόσιο πλούτο, τα golden boys να παίρνουν παχυλούς μισθούς, οι ιδιώτες στην ενέργεια να βγάζουν ουρανοκατέβατα κέρδη, ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Δεν έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν το μήνα».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες  και κυρίως, όπως είπε, «τον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους ανθρώπους, να βάλουν ένα λιθαράκι για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη» και να προσέλθουν «στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, είτε είναι είτε δεν είναι εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, προκειμένου να δώσουμε καθαρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής».

«Δεν έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ», θέλησε να επισημάνει ο κ. Τσίπρας, «έχει να κάνει με το αύριο του τόπου. Να πάρουν την προοδευτική παράταξη στα χέρια τους, αλλά να πάρουν κυρίως το αύριο του τόπου στα χέρια τους, στέλνοντας το λογαριασμό στον κ. Μητσοτάκη».

«Ο κ. Τσίπρας, απογυμνωμένος από πολιτικά επιχειρήματα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας και της κοινωνίας, περιοδεύει τη χώρα και ονειρεύεται ότι ζει στο 2012. Τότε που αγόρευε στους αγανακτισμένους, αραδιάζοντας ψέματα και τάζοντας ότι θα τα αλλάξει όλα με ένα νόμο και ένα άρθρο», σχολίασε σε έντονα ειρωνικό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε με αφορμή την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη:

«Ας του πουν επιτέλους οι συνεργάτες του ότι είμαστε στο 2022 και ότι ο εφιάλτης που έζησαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν έχει ξεχαστεί».

»Οι περιστάσεις σήμερα είναι εξαιρετικά κρίσιμες και η κυβέρνηση είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, εθνικό, πολιτικό και κοινωνικό. Προσπαθούμε με επαγγελματισμό και σχέδιο να είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη. Αφήνουμε τον κ. Τσίπρα να φαντάζεται ότι ξαναζεί το 2012. Άλλωστε, η σχέση του με την πραγματικότητα και την αλήθεια δεν ήταν ποτέ καλή», κατέληξε στη δήλωση του ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...