268
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τα νέα περιστατικά κορονοϊού | Intime

Τσιόδρας: 73 νέα κρούσματα κορονοϊού, 190 συνολικά στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 18:14
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τα νέα περιστατικά κορονοϊού
|Intime

Τσιόδρας: 73 νέα κρούσματα κορονοϊού, 190 συνολικά στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2020, 18:14

Εμπορικά κέντρα, εστιατόρια εκτός από τα take away και delivery (οτιδήποτε έχει καθίσματα), καφετέριες, μπαρ, αθλητικές εγκαταστάσεις (εξαιρουμένων των ανοιχτών χώρων άθλησης), κέντρα αισθητικής, μουσεία και πολιτιστικοί χώροι κλείνουν μέχρι νεοτέρας, αλλά παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα και σούπερ μάρκετ.

Ο τελευταίος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό στη χώρα μας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή ήταν ο μεγαλύτερος από οποιαδήποτε άλλη μέρα, καθώς καταγράφηκαν 73 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός σκαρφάλωσε στα 190.

Πέντε άτομα νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι, ενώ 47 νοσηλεύονται. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

«Είχα πει ότι θα κάνουμε ότι χρειαστεί, ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη. Γι΄αυτό και επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα για να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά. Αυτό γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι βρέθηκαν κρούσματα σε διάφορες περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, κάτι που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης και ο δεύτερος ότι τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού δεν τηρούνται. Είναι σημαντική η ατομική ευθύνη και η συλλογική συνείδηση», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες σταματούν επίσημα να κάνουν εξετάσεις σε ύποπτα κρούσματα από την Παρασκευή και ελέγχουν μόνο τα άτομα που εκδηλώνουν σοβαρά συμπτώματα.

Αυτό σημαίνει ότι από το Σάββατο όσα περιστατικά ανακοινώνονται θα είναι σοβαρά.

Εντούτοις, την κατάσταση αναμένεται να περιπλέξουν τα αποτελέσματα από τα ιδιωτικά νοσοκομεία και εργαστήρια, τα οποία θα καταχωροούν τα αποτελέσματα στον ΕΟΔΥ και από όσους έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις, καθώς είχαν ήπια συμπτώματα.

Αρα, η εικόνα που θα διαμορφωθεί δεν θα αντανακλά τον ενδεικτικό αριθμό περιστατικών στη χώρα, ούτε και θα ομολογεί κανένα πραγματικό στατιστικό νούμερο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...