314
Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας μιλά στη Βουλή, τη Δευτέρα | Intimenews

Τσιάρας: Διορθώνουμε άμεσα τις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 15:21
Ο Κωνσταντίνος Τσιάρας μιλά στη Βουλή, τη Δευτέρα
|Intimenews

Τσιάρας: Διορθώνουμε άμεσα τις προβληματικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2019, 15:21

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προβεί στην άμεση διόρθωση των προβληματικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, μιλώντας στη Βουλή.

Οι όποιες τροποποιήσεις, υπογράμμισε ο υπουργός, «θα κινούνται στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης του πλαισίου για την με όρους απόλυση καταδικασθέντων και του πλαισίου χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους, αμετανόητους τρομοκράτες».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι στον χρόνο και με τον τρόπο που προωθήθηκε, ο Ποινικός Κώδικας από την προηγούμενη κυβέρνηση, περισσότερα προβλήματα δημιούργησε από όσα επιχείρησε να επιλύσει.

Παρατήρησε, δε, ότι περιλαμβάνει άρθρα που είναι, ουσιαστικά, σχεδόν ανεφάρμοστα, (όπως είναι οι διατάξεις περί της κοινωφελούς εργασίας και της δικαστικής, ποινικής διαμεσολάβησης) και αφετέρου διατάξεις που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΟΟΣΑ και της GRECO πριν από λίγες ημέρες, αμαυρώνοντας την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Οταν ρωτήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο, πώς θα προχωρήσει στις αλλαγές, απάντησε: «Η κυβέρνηση έχει έναν προγραμματισμό, με τον οποίο θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία των Κωδίκων. Είναι πολύ στοχευμένες οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και εννοείται ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε τη θεσμική διαδικασία, η οποία προβλέπεται, τουλάχιστον σε αυτή την εκδοχή», υπογράμμισε.

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στην επιλογή της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης:

«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι απαράβατος όρος για την επαναφορά της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης. Και κυρίως, είναι όρος για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Για να αισθανθούν ξανά, πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Πως είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική. Αυτός είναι ο στόχος μας.Αυτό είναι το όραμά μας για μία Δικαιοσύνη – δείκτη της ποιότητας του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας. Σε αυτή μας τη στόχευση οι πολίτες απαιτούν να ενώσουμε τις προσπάθειές μας και να προσπαθήσουμε όλες και όλοι μαζί. Γιατί η επιλογή της σύνθεσης και της κοινωνικής συναίνεσης είναι ο δρόμος της προσπάθειας και της δημιουργίας. Είναι ο δρόμος της προόδου. Ο δρόμος για μία δίκαιη και ισχυρή κοινωνία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...