444
Από το απόγευμα της Πέμπτης οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος | REUTERS/Alexandros Avramidis

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 54 σοροί – Ενημερώθηκαν 14 οικογένειες

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 18:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2023, 21:00
Από το απόγευμα της Πέμπτης οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών όσο και στο έδαφος
|REUTERS/Alexandros Avramidis

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν 54 σοροί – Ενημερώθηκαν 14 οικογένειες

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 18:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/03/2023, 21:00

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ταυτοποίησης για 54 από τους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αρχών το βράδυ της Παρασκευής.

«Εχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των δειγμάτων που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και έχουν ταυτοποιηθεί 54 νεκροί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Αναμένεται η αποστολή νέων δειγμάτων, τα οποία ομοίως θα εξετασθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των θυμάτων από τον επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τους ειδικούς ψυχολόγους, η κυρία Δημογλίδου διευκρίνισε ότι δίνεται ο απαραίτητος χρόνος στην οικογένεια κάθε θύματος «καθώς δεν πρόκειται για μία τυπική διαδικασία αλλά απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί».

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA συνεχιζόταν εντατικά από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας όλες τις προηγούμενες ώρες.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε γίνει γνωστό ότι η Αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση 14 οικογενειών θυμάτων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Αστυνομίας «γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η συνολική ταυτοποίηση κάθε σορού, μέσω της εξέτασης όλων των δειγμάτων που έχουν ληφθεί, και στη συνέχεια να αποδοθεί στους συγγενείς, καθώς κάποιες σοροί βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση».

Εξάλλου, η κυρία Δημογλίδου ανέφερε ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών έχουν συγκεντρωθεί προσωπικά αντικείμενα επιβατών, τα οποία περισυλλέχθησαν τις προηγούμενες ημέρες με μέριμνα της  Αστυνομίας από τον τόπο του δυστυχήματος.

«Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 24950 – 93510 και 14», συμπλήρωσε.

Στους 57 οι νεκροί

Είχε προηγηθεί η πρωινή ενημέρωση από την κυρία Δημογλίδου και τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Πύραρχο Βασίλειο Βαθρακογιάννη, με τον τελευταίο να κάνει γνωστό πως «οι πυροσβέστες πραγματοποιούν σάρωση, τόσο στις άμορφες μάζες των βαγονιών, όσο και στο έδαφος», στο πλαίσιο των επιχειρήσεων της Παρασκευής, με σκοπό αφενός τον πιθανό εντοπισμό αγνοούμενων, και αφετέρου την πιθανή συλλογή ακόμη και μικρών δειγμάτων βιολογικού υλικού, που θα αξιοποιηθούν στη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Είχε ανακοινωθεί, τέλος, ότι η μακάβρια λίστα των θυμάτων δεν αυξήθηκε σε σχέση με τον απολογισμό που δόθηκε στη βραδινή ενημέρωση της Πέμπτης.

«Ο αριθμός των νεκρών είναι 57», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία προχώρησε και σε διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των αγνοουμένων (56) ο οποίος επίσης είχε ανακοινωθεί την προηγουμένη:

«Σε αυτό το σημείο γίνεται το λάθος από κάποιους να προσθέτουν αυτούς που είχαν δηλωθεί από τους συγγενείς ως αγνοούμενοι αμέσως μετά το δυστύχημα με τον αριθμό των νεκρών που έχουν ανασυρθεί. Οσοι είχαν δηλωθεί αρχικά συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς».

Ανάλογες διευκρινίσεις δόθηκαν και από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...