234
| Stringer / SOOC

Τραγωδία στα Τέμπη: Ερευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 15:50
|Stringer / SOOC

Τραγωδία στα Τέμπη: Ερευνα της Τροχαίας Λάρισας στα γραφεία του ΟΣΕ

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2023, 15:50

Ερευνα στο πλαίσιο της προανάκρισης για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΣΕ στη Λάρισα από το Τμήμα Τροχαίας, με στόχο να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται οι αστυνομικές έρευνες για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Οπως μετέδωσε στο σχετικό τηλεγράφημά του την Παρασκευή το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι άνδρες της Τροχαίας συνέλεξαν ό,τι στοιχείο κρίνεται χρήσιμο, όπως έγγραφα και άλλα ντοκουμέντα που αφορούσαν το μοιραίο δρομολόγιο, ώστε να βγουν συμπεράσματα για τα αίτια της τραγωδίας και τον καταλογισμό των ευθυνών. Η ΕΡΤ αργότερα έκανε λόγο για έφοδο στο σταθμαρχείο, κατά την οποία κατασχέθηκαν έγγραφα και συνομιλίες, δηλαδή στοιχεία σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος.

Αντίστοιχα, η τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr την Πέμπτη περιέγραψε αστυνομική επιχείρηση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας, κατά την οποία κατασχέθηκαν ηχητικά αρχεία, έγγραφα, σημειώσεις και άλλα στοιχεία που αφορούν την κίνηση των αμαξοστοιχιών και τη λειτουργία του σταθμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου Μέσου, αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας εισήλθαν αιφνιδιαστικά στις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Σταθμού, στις τέσσερις τα ξημερώματα της Τετάρτης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος εποπτεύει την προανάκριση για τη διερεύνηση του πολύνεκρου δυστυχήματος.

Εγκυρη πηγή που επικαλέστηκε το grtimes.gr ανέφερε, τέλος, ότι η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο στην ευθύνη του σταθμάρχη αλλά ότι θα φτάσει και σε υψηλά κλιμάκια του ΟΣΕ, όπως και του ιταλικού Ομίλου που ελέγχει την Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...