264
Διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζήσαντες ή νεκρούς στα ερείπια | EPA

Τουρκία: Στους 39 οι νεκροί από τον σεισμό – δύο παραμένουν εγκλωβισμένοι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 12:34
Διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν επιζήσαντες ή νεκρούς στα ερείπια
|EPA

Τουρκία: Στους 39 οι νεκροί από τον σεισμό – δύο παραμένουν εγκλωβισμένοι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2020, 12:34

Τους 39 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της Ανατολικής Τουρκίας την Παρασκευή.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δύο ανθρώπους που αγνοούνται σε κτίριο που κατέρρευσε.

Από τα θύματα, 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ελαζίγ και τέσσερις στη γειτονική Μαλάτεια.

Περισσότεροι από 1.600 άλλοι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 86 που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, αν και κανένας τους δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση.

Δύο άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια κτιρίου στην Ελαζίγ, περίπου 550 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγκυρας. Σαράντα πέντε άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, αν και πλέον οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν αρχίσει να περιορίζονται από την Κυριακή το βράδυ.

Αστεγοι από τον σεισμό βρήκαν προσωρινό καταφύγιο σε κλειστό γήπεδο

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην εισέρχονται στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές καθώς υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν εξαιτίας των μετασεισμών που συνεχίζονται. Ετσι, πολλοί άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας, έπεσε στους -6 βαθμούς Κελσίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από την Ελαζίγ, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των νεκρών και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει οικονομική στήριξη στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές. Περίπου 1.000 προσωρινά σπίτια θα ανεγερθούν, ενώ αυτή τη στιγμή σχολεία και τεμένη χρησιμοποιούνται ως καταφύγια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικών Εργων, Μουράτ Κουρούμ, δήλωσε ότι οι αρχές έχουν αρχίσει την κατεδάφιση 22 κτιρίων στην Ελαζίγ. Η ανέγερση περίπου 2.000 νέων σπιτιών στην ίδια επαρχία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.