371
Χωρίς «φως» ο Ξανθόπουλος στους ρόλους του σινεμά, χωρίς φως και στη ζωή του στην Παιανία | CreativeProtagon

Το «παιδί του λαού» αγανάκτησε (κι αυτό) με τη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 18:25
Χωρίς «φως» ο Ξανθόπουλος στους ρόλους του σινεμά, χωρίς φως και στη ζωή του στην Παιανία
|CreativeProtagon

Το «παιδί του λαού» αγανάκτησε (κι αυτό) με τη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2019, 18:25

Τη δεκαετία του ’60 ο Νίκος Ξανθόπουλος, το «παιδί του λαού» όπως τον αποκαλούσαν, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής ως ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, ερμηνεύοντας ρόλους που είχαν κοινό παρονομαστή τα λαϊκά βάσανα, και σε μεγάλη γκάμα κιόλας: πότε ήταν πρόσφυγας, πότε ορφανός, πότε μετανάστης, πότε αδικημένος, πότε προδομένος, πότε όλα τα δηλητήρια χαρμάνι. Στο ραντεβού του με το κοινό του ελληνικού σινεμά ο Νίκος ήταν πάντα φτωχός. «Φως» δεν έβλεπε, όπως δεν έβλεπαν και οι θαυμαστές του στην κοινωνία.

Οταν στις ταινίες του έπαιζε μπουζούκι και τραγουδούσε (και τραγουδούσε πάντα καλά και με ψυχή), ο Ξανθόπουλος-ρόλος δεν καζάντιζε όπως οι πραγματικοί μπουζουξήδες στις Τζιτζιφιές, «μάγκες» που κατάφεραν να μαλαματώσουν τα «τίμια» τέλια τους με τα «άτιμα» λεφτά του Κολωνακίου. Στο πανί ο Νίκος παρέμενε μπατίρης και σαν μπουζουξής ακόμη – μπατίρης και λεβέντης

Ο Νίκος Ξανθόπουλος πρωταγωνίστησε στο κινηματογραφικό έπος του Απόστολου Τεγόπουλου «Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου»

Με το κλείσιμο της επιτυχημένης καριέρας του στο σινεμά, ο Ξανθόπουλος επέλεξε να αποσυρθεί στο κτήμα του στην Παιανία, ώστε να απολαύσει την αγροτική και οικογενειακή ζωή σε ένα περιβάλλον καλύτερο από του αθηναϊκού κέντρου. Σε μια ειρωνική στροφή της ζωής, σε έναν εφιάλτη βγαλμένο από το σελιλόιντ, ούτε εκεί είδε φως. Δεν του έλειπαν τα λεφτά, η ΔΕΗ είχε το πρόβλημα. Τον ταλαιπώρησε τον Νίκο, όπως και τους υπόλοιπους κατοίκους της  περιοχής, εξαιτίας των διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι άνθρωποι ξέμειναν και ξεμένουν από φως – κυριολεκτικώς.

Ο παλαίμαχος ηθοποιός αγανάκτησε πια, έτσι κατέφυγε στο Facebook για να εκφράσει την απελπισία του, να ζητήσει ευθύνες αλλά και να κάνει έκκληση για βοήθεια.

Η ταλαιπωρία μας με τη ΔΕΗ συνεχίζεται. Δέν έχει τελειωμό . Μετά απο τρία εικοσιτετράωρα ήρθε το ρεύμα , αλλά μόνο για…

Geplaatst door Nikos Xanthopoulos op Dinsdag 23 juli 2019

Η ανάρτησή του σχολιάστηκε από πολλούς, μάλιστα υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τους υπαίτιους του μπλακάουτ. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι φταίει… ο Μητσοτάκης! Ο Νίκος επενέβη βάζοντας τάξη στα άτακτα: «Το πρόβλημα είναι πιο παλιό…» 

Δεν ήταν η πρώτη του προσπάθεια να αντιδράσει κάπως, ώστε να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος με τη ΔΕΗ, αφού την προηγούμενη Πέμπτη είχε κάνει άλλη δημοσίευση, η οποία όμως δεν απέδωσε καρπούς.

Ποιός κάνει κουμάντο σ´αυτή τη χώρα; ποιός κουμαντάρει τη ζωή μας; οι κλέφτες ; οι κλεπταποδόχοι ; Ποιός ;Μιά στις δυό…

Geplaatst door Nikos Xanthopoulos op Donderdag 18 juli 2019

Είναι άσχημο και άδικο πράγμα να μην έχεις ηλεκτρικό το κατακαλόκαιρο. Εφόσον έχεις σπίτι, φυσικά, και πληρώνεις ΕΝΦΙΑ. Αλλά εφόσον πληρώνεις ΔΕΗ και ΕΡΤ και Δήμο και Θύμιο και σου και μου, φως δικαιούσαι στο τσαρδάκι σου, πώς να το κάνουμε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...