356
Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου | Intimenews

Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 08:17
Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου
|Intimenews

Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για τη νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2019, 08:17

Συνεδριάζει το πρωί το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Aμυνας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιλέξει τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εισηγητής θα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη συνέχεια, θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Aμυνας και ενημέρωση αναφορικά με τη σύσταση θέσης συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, με εισηγητή τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Προηγήθηκε στις 8:30, συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επενδυτή Πρεμ Γουάτσα, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο επικεφαλής του Ομίλου Fairfax, με σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Το απόγευμα, ο 68χρονος Γουάτσα θα έχει επαφές με τη διοίκηση της Eurobank και τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες η Fairfax Financial Holdings έχει μετοχική συμμετοχή στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, θα ακολουθήσει η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στις 10:30, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό. Στη συνέχεια, η ΚΟ θα εκλέξει γραμματέα.

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρίσκεται η καλύτερη προστασία των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές και ιδιαίτερα από τις δασικές πυρκαγιές θα είναι στο επίκεντρο των συναντήσεων.

Ο ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, θα έχει επίσης επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένο και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Ο κ. Στυλιανίδης, θα συζητήσει με τις ελληνικές Αρχές την ενίσχυση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, στόχος του οποίου είναι η καλύτερη προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές καταστροφές, όπως οι δασικές πυρκαγιές», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στη συνέχεια, στις 13:30, ο Πρωθυπουργούς θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μαργαρίτη Σχοινά. Η συνάντησή τους θα γίνει μια ημέρα αφότου ο κ. Μητσοτάκης τον πρότεινε για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από το Μαξίμου, για την απόφαση του αυτή ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...