271
Ενα φιλί από τον Ντόναλντ στη Μελάνια, που φορά το καπέλο της δημοπρασίας, υπό το βλέμα της Μπριζίτ Μακρόν, τον Απρίλιο του 2018 | EPA/ERIK S. LESSER

Το καπέλο της Μελάνια Τραμπ δικό σας με 250.000 δολάρια σε κρυπτονόμισμα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2022, 15:35
Ενα φιλί από τον Ντόναλντ στη Μελάνια, που φορά το καπέλο της δημοπρασίας, υπό το βλέμα της Μπριζίτ Μακρόν, τον Απρίλιο του 2018
|EPA/ERIK S. LESSER

Το καπέλο της Μελάνια Τραμπ δικό σας με 250.000 δολάρια σε κρυπτονόμισμα

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2022, 15:35

Στο «σφυρί» βγάζει η Μελάνια Τραμπ ένα κομμάτι της ιστορίας της στον Λευκό Οίκο: το εντυπωσιακό καπέλο που φορούσε όταν το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, τον Απρίλιο του 2018.

Αγνωστος ο λόγος της δημοπρασίας, καθώς δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Μελάνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Το Politico σημειώνει ότι η δημοπρασία αποτελείται από τρία σκέλη: το ένα είναι το ίδιο το λευκό πλατύγυρο καπέλο, το οποίο αποτελούσε μέρος του ταγιέρ που φορούσε η πρώην Πρώτη Κυρία σε εκδήλωση στον κήπο του Λευκού Οίκου, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ, του Εμανουέλ Μακρόν και της Μπριζίτ Μακρόν, ενώ το φορούσε και αργότερα στην επίσκεψη των δύο κυριών στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον.

Τιμή εκκίνησης του καπέλου είναι τα 250.000 δολάρια, αλλά δεκτά γίνονται μόνο κρυπτονομίσματα.

Το δεύτερο σκέλος της δημοπρασίας είναι ένας πίνακας της ίδιας με το καπέλο, τον οποίο ζωγράφισε ο γάλλος καλλιτέχνης Μαρκ-Αντουάν Κουλόν και το τρίτο σκέλος, ο ίδιος πίνακας στην ψηφιακή μορφή NTF.

Μέρος του ποσού θα πάει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Μελάνια Τραμπ είχε βοηθήσει πολύ στην οργάνωση της επίσκεψης των Μακρόν, τον Απρίλιο του 2018. Είχε προηγηθεί την περασμένη χρονιά, η επίσκεψη των Τραμπ στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλλης, όπου ο αμερικανός πρόεδρος είχε ζηλέψει τη στρατιωτική παρέλαση των Γάλλων.

Η Μελάνια βοήθησε στην επιλογή του μενού του επίσημου δείπνου στον Λευκό Οίκο, με πιάτα που τιμούσαν γαλλικές και αμερικανικές γευστικές παραδόσεις: κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτας, αφράτα ψωμάκια με γάλα βουτύρου και εκλεκτή σαλάτα, αρνίσια παϊδάκια και το παραδοσιακό πιάτο τζαμπαλάια της Νέας Ορλεάνης, γαλλικής επιρροής, με ρύζι, κρέας και λαχανικά. Το γλυκό ήταν μία τάρτα από νεκταρίνια και παγωτό κρεμ φρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...