322
| REUTERS/Lucas Jackson/File Picture/File Photo/File Photo

Την έκδοση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στο Λος Αντζελες αποφάσισε δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 09:48

Την έκδοση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στο Λος Αντζελες αποφάσισε δικαστήριο

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 09:48

Για χρόνια ήταν ο βασιλιάς του Λος Αντζελες, ως ο πιο διάσημος και επιτυχημένος κινηματογραφικός παραγωγός στο γειτονικό Χόλιγουντ. Τώρα θα επιστρέψει σιδηροδέσμιος για να δικαστεί για πέντε (!) βιασμούς.

Δικαστής έδωσε την Τρίτη το πράσινο φως για να εκδοθεί ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, ώστε να δικαστεί στην Πολιτεία αυτήν για τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, σχεδόν έναν χρόνο αφότου οι εισαγγελικές αρχές του Λος Αντζελες ζήτησαν να τους παραδοθεί ο καταδικασμένος πρώην μεγαλοπαραγωγός.

Ο δικαστής της κομητείας, Ιρι Κένεθ Κέις, απέρριψε τα επιχειρήματα των νομικών συμβούλων του Γουάινσταϊν, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν έχουν κατατεθεί τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση και ότι ο πελάτης τους πρέπει να παραμείνει στη Νέα Υόρκη για να λάβει την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

«Αν η Καλιφόρνια δεν έρθει να παραλάβει τον κ. Γουάινσταϊν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, ασφαλώς ελάτε να με ξαναρωτήσετε», είπε ο δικαστής Κέις στον Νόρμαν Εφμαν, έναν από τους δικηγόρους του 69χρονου.

Οι εισαγγελείς του Λος Αντζελες σκοπεύουν να προχωρήσουν τη διαδικασία της έκδοσης γύρω στα τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου, ώστε ο Γουάινσταϊν να δικαστεί για πέντε σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την περίοδο 2004-2013. Ο Μαρκ Γουέρκσμαν, ένας άλλος δικηγόρος του πρώην παραγωγού, ανέφερε ότι ο πελάτης του θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Κέις.

Ο 69χρονος σήμερα Γουάινσταϊν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών μετά την καταδίκη του, τον Φεβρουάριο του 2020, για σεξουαλική επίθεση σε βάρος μιας βοηθού παραγωγής το 2006 και για τον βιασμό μιας επίδοξης ηθοποιού το 2013. Εχει ασκήσει έφεση στην καταδίκη και στην ποινή και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλες οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές. Από την περασμένη άνοιξη κρατείται στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Γουέντι, κοντά στο Μπάφαλο, και παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Ο Εφμαν υποστηρίζει ότι ο πελάτης του, που είναι διαβητικός, αντιμετωπίζει καρδιολογικά και οδοντιατρικά προβλήματα και ότι είναι «σχεδόν τυφλός». Πρότεινε να του επιτραπεί να παραμείνει στη Νέα Υόρκη, μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του στο Λος Αντζελες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...