268
Το διαστημόπλοιο Μπερεσίτ, που σημαίνει Γέννηση στα εβραϊκά | Reuters

Τί θα μεταφέρει στη Σελήνη το πρώτο ισραηλινό διαστημόπλοιο

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 22:07
Το διαστημόπλοιο Μπερεσίτ, που σημαίνει Γέννηση στα εβραϊκά
|Reuters

Τί θα μεταφέρει στη Σελήνη το πρώτο ισραηλινό διαστημόπλοιο

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 22:07

Παιδικές ζωγραφιές, τραγούδια και μαρτυρίες από το Ολοκαύτωμα θα μεταφέρει στη Σελήνη το πρώτο ισραηλινό διαστημόπλοιο, η εκτόξευση του οποίου προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2019, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

Αν το διαστημόπλοιο «Μπερεσίτ», που σημαίνει Γέννηση στα εβραϊκά, καταφέρει να προσεληνωθεί, θα κάνει το Ισραήλ την τέταρτη χώρα στον κόσμο που καταφέρνει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Μάλιστα, οι Ισραηλινοί επιστήμονες που προετοιμάζουν την εκτόξευση του πρώτου διαστημικού σκάφους του Ισραήλ, παρουσίασαν και μια χρονοκάψουλα που θα σταλεί στη Σελήνη ως «μαρτυρία» για τις μελλοντικές γενιές.

Η χρονοκάψουλα, που περιέχει τρεις ψηφιακούς δίσκους με χιλιάδες αρχεία, τοποθετήθηκε μέσα στο διαστημικό σκάφος από τους επιστήμονες σε μια τελετή που οργανώθηκε στο εργοστάσιο όπου είναι σε εξέλιξη οι προετοιμασίες.

Οι δίσκοι περιέχουν παιδικές ζωγραφιές, ισραηλινά σύμβολα, όπως τη σημαία της χώρας, τραγούδια, ισραηλινά τραγούδια και τις αναμνήσεις ενός διασωθέντα του Ολοκαυτώματος.

Το διαστημικό σκάφος, που θα χρειαστεί ενάμιση μήνα για να φτάσει στο φεγγάρι, θα σταλεί στο διάστημα με έναν πύραυλο της εταιρείας SpaceX, ιδιοκτησίας του Αμερικανού επιχειρηματία Ελον Μασκ.

Η εκτόξευση θα γίνει από το Κέιπ Κανάβεραλ σε μια αποστολή που θα στοιχίζει 84 εκατομμύρια ευρώ.

Αν όλα πάνε καλά, δεν θα είναι μόνο το πρώτο ισραηλινό διαστημόπλοιο που θα φτάσει στη Σελήνη αλλά και το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος που θα καταφέρει κάτι τέτοιο, με τους ισραηλινούς επιστήμονες να δηλώνουν πως ο απώτερος στόχος είναι να συγκεντρωθούν πολύτιμα δεδομένα που θα επιτρέψουν στους επιστήμονες να καταλάβουν καλύτερα πώς σχηματίστηκε η Σελήνη.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...