543
Ο Γεννηδούνιας πανηγυρίζει με τον Ζερδεβά, τον γκολκίπερ που δεν τον νικάς εύκολα | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Θρύλοι! Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική πόλο!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 10:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2021, 14:59
Ο Γεννηδούνιας πανηγυρίζει με τον Ζερδεβά, τον γκολκίπερ που δεν τον νικάς εύκολα
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Θρύλοι! Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική πόλο!

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2021, 10:31
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 06/08/2021, 14:59

Η Εθνική πόλο έδωσε μια δροσερή ανάσα από το Τόκιο στη γονατισμένη από τις πυρκαγιές Ελλάδα, γράφοντας αθλητική Ιστορία: Ποτέ ομαδικό άθλημα στους άνδρες δεν έφτασε να διεκδικεί για την Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες· και το κατάφερε την Παρασκευή στο Τόκιο, με την επική νίκη της επί της θρυλικής Ουγγαρίας, της ομάδας των εννέα χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων.

Οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου νίκησαν τους ακριβοθώρητους Μαγυάρους στον ημιτελικό με 9-6 και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό. Οι Ελληνες έχουν ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Τώρα όμως δικαιούνται να λένε ότι στόχος είναι μόνο το χρυσό, με αντίπαλο στον μεγάλο τελικό της Κυριακής τη Σερβία (νίκησε στον ημιτελικό την Ισπανία 10-9).

Αυτή η ελληνική ομάδα το έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με την έως τώρα μεγαλειώδη πορεία της στο ολυμπιακό τουρνουά.

Η Εθνική πόλο είχε νικήσει (για πρώτη φορά στην ιστορία της) και στη φάση των ομίλων τους Ούγγρους, με 10-9, αλλά τώρα, με όπλο και πάλι την απίστευτη αμυντική λειτουργία της, επικράτησε με τρόπο εμφατικό, χωρίς να χάσει ούτε στιγμή τον έλεγχο του αγώνα και κάνοντας τους παίκτες του Τάμας Μαρτς να σκύψουν το κεφάλι.

O Τάμας Μερτς και οι παίκτες του απογοητευμένοι (Reuters)
Και το κοντράστ – πανηγυρισμοί στον πάγκο της Εθνικής πόλο (Reuters)
Κολομβός και Γεννηδούνιας στο τέλος του ημιτελικού. Μια ιστορική νίκη -ως την επόμενη (Reuters)
Ο Στέλιος Αργυρόπουλος πανηγυρίζει. Πέτυχε τέσσερα γκολ (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

«Πιστεύω ότι δεν τελειώσαμε. Θέλουμε να σηκώσουμε τη σημαία ψηλά και να ακουστεί ο ύμνος» είπε ο κ. Βλάχος, ευχόμενος αυτή η νίκη να προσέφερε λίγη ανακούφιση στους Ελληνες που δοκιμάζονται πίσω στην πατρίδα, αν και αποδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο.

«Η ζωή είναι πολύ σκληρή» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, για να προσθέσει: «Ζούμε το όνειρο μας, τη στιγμή που στη χώρα μας έχουν χαθεί περιουσίες. Δεν συγκρίνω συναισθήματα. Όπως είπα και πριν, κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας, επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι»…

Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της Εθνικής. Εδωσε ρεσιτάλ στον αγώνα και ενσυναίσθησης με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Από την πλευρά του ο αρχηγός της Εθνικής Γιάννης Φουντούλης, είπε:

«Με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ όλοι. Με τον πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Ελληνες αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω κάποια σημερινή εμφάνιση στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο, πίσω στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες.

»Δεν νομίζω ότι μια νίκη μπορεί να απαλύνει τον τρόπο των ανθρώπων. Μας θλίβει πάρα πολύ, ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας… Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ζητώ ένα προκαταβολικό “συγγνώμη” για τη χαρά που δείχνουμε να έχουμε, πόσο ενθουσιασμό, αλλά καταλαβαίνετε ότι εδώ αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για αυτό το όνειρο. Με όλο τον σεβασμό θα πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε, αλλά το μυαλό μας είναι πίσω στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που περνάνε δύσκολα αυτές τις ώρες». 

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-2, 5-4, 9-6

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...