282
Στον 43χρονο απαγορεύθηκε να παρακολουθεί για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ | ΙΝΤΙΜΕnews

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, στον 43χρονο συνδεσμίτη του ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 16:32
Στον 43χρονο απαγορεύθηκε να παρακολουθεί για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, στον 43χρονο συνδεσμίτη του ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2022, 16:32

Συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, αλλά με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.300 ευρώ, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον 43χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, κατά τις παράλληλες αστυνομικές έρευνες σε συνολικά 13 λέσχες οπαδών σε όλη τη Θεσσαλονίκη, την προηγούμενη Πέμπτη.

Ο 43χρονος κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς ανάμεσα στα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο συγκεκριμένο χώρο, περιλαμβάνονταν σιδερολοστοί, σιδερόβεργες κ.ά.

Επιπλέον, καταδικάστηκε για «λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια».

Με την ίδια απόφαση, του απαγορεύθηκε να παρακολουθεί για τα επόμενα δύο χρόνια ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ. Κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων υποχρεούται να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Στην απολογία του, ο ίδιος αρνήθηκε ότι είναι υπεύθυνος του εν λόγω συνδέσμου, ισχυριζόμενος ότι έχει τα κλειδιά για να ανοίξει σε περίπτωση πρόκλησης φωτιάς ή πλημμύρας, καθώς μένει κοντά.

Οπως είπε, είναι 18 χρόνια μέλος του συνδέσμου, που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους, αλλά δεν γνωρίζει τον ή τους υπεύθυνους.

Οσο για τις σπασμένες ξύλινες κατασκευές που βρέθηκαν στον χώρο, υποστήριξε ότι ήταν προϊόν πανηγυρισμών από αγώνα προηγούμενης ημέρας!

Σε ερώτηση για κασκόλ άλλων ομάδων που εντοπίστηκαν στον σύνδεσμο, ισχυρίστηκε ότι «τα αγοράζουμε για να πικάρουμε τους αντίπαλους οπαδούς και το ίδιο κάνουν κι εκείνοι»

Για επιχειρήματα που δεν στέκουν στην πραγματικότητα και στην κοινή λογική, έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη του.

Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός ότι ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε εθελοντικές δραστηριότητες του δήμου, καθώς και ότι ο εν λόγω σύνδεσμος οπαδών, όλα τα χρόνια που είναι δήμαρχος, δεν έχει απασχολήσει τις Αρχές για οποιοδήποτε περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...