220
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου» πρότεινε ο Χουλουσί Ακάρ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 12:48
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Παναγιωτόπουλου - Ακάρ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου» πρότεινε ο Χουλουσί Ακάρ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2022, 12:48

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες: μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ ο Ακάρ πρότεινε από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του και, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για συνεκμετάλλευση «των πλούτων του Αιγαίου».

«Με τον κύριο υπουργό, με τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα, ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια», είπε ο τούρκος υπουργός Αμυνας.

Υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη και η τρίτη από τις συναντήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών έγιναν στην Αθήνα, η δεύτερη στην Τουρκία, ο Ακάρ σημείωσε ότι είναι η σειρά της Τουρκίας τώρα για την τέταρτη συνάντηση.

Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

«Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)», ανέφερε σχετική ανακοινωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...