182
Εξετάσεις με γρήγορο τεστ για κορονοϊό στην πλατεία Βικτωρίας το πρωί της Παρασκευής | ΕΟΔΥ

Συναγερμός στην πλατεία Βικτωρίας μετά τα 40 κρούσματα κορονοϊού σε τυχαίο έλεγχο

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 16 Οκτωβρίου 2020, 15:31
Εξετάσεις με γρήγορο τεστ για κορονοϊό στην πλατεία Βικτωρίας το πρωί της Παρασκευής
|ΕΟΔΥ

Συναγερμός στην πλατεία Βικτωρίας μετά τα 40 κρούσματα κορονοϊού σε τυχαίο έλεγχο

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 16 Οκτωβρίου 2020, 15:31

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται την Παρασκευή τα rapid tests σε τυχαίο δείγμα πληθυσμού στην πλατεία Βικτωρίας, από τις κινητές ομάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς η περιοχή έχει χαρακτηριστεί υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Συνολικά από χθες Πέμπτη έχουν πραγματοποιηθεί 1.012 γρήγορα τεστ και από αυτά τα 40 ήταν θετικά.

Αναλυτικά, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν 516 έλεγχοι, όπου ανευρέθησαν 19 δείγματα θετικά, από τα οποία οκτώ ήταν Ελληνες και τα 11 αλλοδαποί. Οι 11 είναι άνδρες και οι οκτώ γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 28 έτη, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την Πέμπτη είχαν πραγματοποιηθεί 496 έλεγχοι, στους οποίους βρέθηκαν 21 θετικά δείγματα, από τα οποία τα επτά ήταν Ελληνες και 14 αλλοδαποί. Οι 12 είναι άνδρες και εννέα γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 27,6 έτη.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν συμπτώματα, κάτι που αποτελεί τον μεγαλύτερο φόβο των ειδικών για τη διασπορά του κορονοϊού, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλωστε, όπως έχει επισημάνει και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι περίπου το 50% με 80% των φορέων του κορονοϊού μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...