147
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βαγγέλης Μυτιληναίος | φωτ. αρχείου

Συμφωνία της Μytilineos με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 18:38
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βαγγέλης Μυτιληναίος
|φωτ. αρχείου

Συμφωνία της Μytilineos με την Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 18:38

Μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με τη Mytilineos, υπέγραψε η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού κολοσσού στον τομέα του φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Reuters.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον ενεργειακό τομέα», δήλωσε η επικεφαλής της Gazprom Export, Ελένα Μπουρμίστροβα,

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, τόνισε πως «αυτή η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos όσον αφορά το φυσικό αέριο στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mytilineos ξεκίνησε το 2017 να κάνει εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazrpom. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία υπογράφει μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας φυσικού αερίου με τον ρωσικό κολοσσό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...