247
Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Φίλης σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Συγχαρητήρια Ντόρας σε Φίλη – και μια πρόταση: Να βγούμε μαζί να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 10:34
Ντόρα Μπακογιάννη και Νίκος Φίλης σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Συγχαρητήρια Ντόρας σε Φίλη – και μια πρόταση: Να βγούμε μαζί να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Protagon Team Protagon Team 5 Νοεμβρίου 2021, 10:34

Φαίνεται ότι τελικά υπάρχει χώρος για κάποια συνεννόηση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Αν όχι σε επίπεδο κομματικών παρατάξεων, τουλάχιστον σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων.

Το πρωί της Παρασκευής η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής Χανίων της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, χαιρέτισε την πρόταση του βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη, για ημερομηνία λήξης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού προκειμένου να μην αμελήσουν οι πολίτες να κάνουν την τρίτη, αναμνηστική, δόση εμβολίου. Μάλιστα η κυρία Μπακογιάννη απηύθηνε δημόσια πρόταση στον κ. Φίλη να επιχειρήσουν από κοινού να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε την πρόταση του τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ εξαιρετική και σωστή, ενώ τόνισε ότι ουδεμία σημασία έχει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει ο καθένας, αφού ο στόχος είναι κοινός.

Στη συνέχεια, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Φίλη να βγουν «πλατεία-πλατεία, χωριό-χωριό, καφενείο-καφενείο» να επιχειρήσουν διά της πειθούς να εξηγήσουν στον κόσμο τα οφέλη του εμβολιασμού.

Ως γνωστόν, την περασμένη Δευτέρα ο κ. Φίλης πρότεινε να παύει ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

«Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές. Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως “πλήρως εμβολιασμένοι”. Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...