184
Ο Εμανουέλ Μακρόν, με μάσκα στο πρόσωπο, κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο | Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Σχέδιο €8 δισ. από τον Μακρόν για περισσότερα καθαρά αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 20:02
Ο Εμανουέλ Μακρόν, με μάσκα στο πρόσωπο, κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο
|Ludovic Marin/Pool via REUTERS

Σχέδιο €8 δισ. από τον Μακρόν για περισσότερα καθαρά αυτοκίνητα

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2020, 20:02

Ενα φιλόδοξο σχέδιο στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με ύψος άνω των 8 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με βασικό στόχο να καταστήσει τη χώρα του τον μεγαλύτερο παραγωγό «καθαρών» οχημάτων στην Ευρώπη.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο εργοστάσιο κατασκευής εξαρτημάτων και ανταλλακτικών της Valeo στο Ετάπλ, στη βόρεια Γαλλία, ο Μακρόν είπε ότι στόχος είναι η κατασκευή ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ετησίως μέσα σε διάστημα μικρότερο των πέντε ετών.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η Γαλλία θα αυξήσει στα 7.000 ευρώ, από 6.000 που είναι σήμερα, την επιδότηση προς τα νοικοκυριά που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο Μακρόν επισήμανε ωστόσο ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να μεταφέρουν την παραγωγή τους από τις άλλες χώρες στη Γαλλία.

Οσον αφορά το κρατικό δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, δεν θα υπογραφεί μέχρι η διοίκηση της εταιρείας και τα συνδικάτα ολοκληρώσουν τις συνομιλίες τους για το μέλλον των εργοστασίων στη Γαλλία και τις θέσεις εργασίας.

Η Renault, πρόσθεσε ο Μακρόν, θα συνεργαστεί με την PSA και την Total σε μια αποκλειστικά γαλλική κοινοπραξία για την κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...