217
Η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας φτάνει στο Γουεστμίνστερ Χολ | REUTERS/Phil Noble/Pool

Στο Γουέστμινστερ η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 17:39
Η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας φτάνει στο Γουεστμίνστερ Χολ
|REUTERS/Phil Noble/Pool

Στο Γουέστμινστερ η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2022, 17:39

Στα ανάκτορα του Γουεστμίνστερ, τα οποία στεγάζουν τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλής των Κοινοτήτων, έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης η πομπή που μετέφερε τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Το φέρετρο, το οποίο βρισκόταν στο Λονδίνο, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, από το βράδυ της Τρίτης, τοποθετήθηκε στο Γουεστμίνστερ Χολ, το παλαιότερο κτίριο των Ανακτόρων, όπου θα ακολουθήσει σύντομη λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ.

Τη βασίλισσα συνόδευσαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος, τα παιδιά του καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας SGT LER GODDARD/Pool via REUTERS
Jeff J Mitchell/Pool via REUTERS

Μετά από τη λειτουργία η σορός της βασίλισσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και θα τελειώσει το πρωί της κηδείας της, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατ. άνθρωποι θα θελήσουν να αποχαιρετήσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

REUTERS/Toby Melville/Pool
Vadim Ghirda/Pool via REUTERS

Μετά την τελετή ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που βρέθηκαν στην πομπή, θα επιστρέψουν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Live εικόνα:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...