157
Ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και δίπλα του ο νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης | INTIMEnews

Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη – Τόσκα για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 11:10
Ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και δίπλα του ο νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης
|INTIMEnews

Στη Βουλή η μήνυση κατά Σκουρλέτη – Τόσκα για το Μάτι

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 11:10

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση κατά των πρώην υπουργών Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα και κατά παντός άλλου υπευθύνου, που κατέθεσε τον Αύγουστο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Βαρβάρα Φύτρου – η τραγική μάνα που έχασε στη φονική φωτιά στο Μάτι, τον σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Η μήνυση διαβιβάστηκε σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ορίζει την αμελητί αποστολή στη Βουλή δικογραφιών προκειμένου να ελεγχθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών.

Η μηνύτρια, εκτός των δύο υπουργών, στρέφεται και κατά κάθε αρμόδιου επικεφαλής τόσο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας όσο και της Περιφέρειας Αττικής, της Πολιτικής Προστασίας και του δήμου Μαραθώνα.

Όπως είχε δηλώσει ο συνήγορος της μηνύτριας Βασίλης Καπερνάρος μετά την κατάθεση της μήνυσης, η προσφυγή της κ. Φύτρου «ανοίγει τον δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο για την τραγωδία υπάρχουν «εγκληματικές ευθύνες και στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News