261
| Nikos Libertas / SOOC

Θεοχάρης: Αυστηρή η επιτροπή λοιμωξιολόγων – απορρίφθηκε η αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 11:19
|Nikos Libertas / SOOC

Θεοχάρης: Αυστηρή η επιτροπή λοιμωξιολόγων – απορρίφθηκε η αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2020, 11:19

Δεν θα υπάρξει αύξηση της πληρότητας των πλοίων, καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Εχουν φτάσει στα όριά τους οι ακτοπλοϊκές, όμως η Επιτροπή είναι αυστηρή», σχολίασε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Το πρόβλημα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρείται έλλειψη εισιτηρίων, λόγω του ότι τα επιβατηγά πλοία ταξιδεύουν με το 65% των επιβατών τους και υπάρχει μεγάλη ζήτηση λόγω Αυγούστου.

Ο κ. Θεοχάρης παραδέχτηκε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε εύκολη χρονιά» τονίζοντας όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

Οσον αφορά την εισαγωγή κρουσμάτων, είπε πως «η χώρα είναι απολύτως θωρακισμένη», ενώ εξήγησε πως γίνεται έλεγχος στο 10-12% αυτών που μπαίνουν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, για όσους έρχονται από την Αγγλία γίνονται παραπάνω έλεγχοι.

Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους», είπε πως θα πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων έκαναν αίτηση, ενώ ανακοίνωσε «σε μία –δύο μέρες θα βγάλουμε τους τελικούς πίνακες». Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 2000 ξενοδοχεία ήδη και όπως είπε ο Υπουργός, θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα, για να μπουν κι άλλα.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στο μέτρο στήριξης των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, αφού ψηφίστηκε την Τετάρτη το μέτρο της επιχορήγησης επιταγών 300 ευρώ για διακοπές. Εξήγησε ότι θα δίνεται όπως τα κουπόνια για βενζίνη και μεταφορικά, με τη μορφή voucher.

Σχετικά με την υπαγωγή των ξεναγών στα προγράμματα στήριξης, απάντησε πως ερευνάται το ενδεχόμενο να μπουν σε αυτό των 534 ευρώ.

Αναφορικά με την κρουαζιέρα, είπε πως ανοίγει την 1η Αυγούστου (εδώ), με αυστηρό πρωτόκολλο, όμως παραδέχτηκε πως όλο αυτό «είναι επένδυση για του χρόνου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...