275
Οι Αμερικανίδες πανηγυρίζουν, οι Ταϊλανδές στέκονται περίλυπες... | Reuters

Μουντιάλ γυναικών: Οι ΗΠΑ τα άκουσαν επειδή έβαλαν… 13 στην Ταϊλάνδη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 22:39
Οι Αμερικανίδες πανηγυρίζουν, οι Ταϊλανδές στέκονται περίλυπες...
|Reuters

Μουντιάλ γυναικών: Οι ΗΠΑ τα άκουσαν επειδή έβαλαν… 13 στην Ταϊλάνδη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 22:39

H νίκη-ρεκόρ με 13-0 των ΗΠΑ επί της Ταϊλάνδης στο Μουντιάλ γυναικών, που διεξάγεται στη Γαλλία, δεν έγινε δεκτή από όλους θετικά, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που κριτίκαραν την πρωταθλήτρια κόσμου ότι δεν έπρεπε να διασύρει την αντίπαλό της με αυτό τον τρόπο.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μάλιστα δεν στάθηκαν μόνο στο αποτέλεσμα αυτό καθαυτό αλλά και στο γεγονός πως ακομη και το 13ο γκολ τους οι Αμερικανίδες το πανηγύρισαν λες και… κατέκτησαν το τρόπαιο και όχι με διάθεση fair play απέναντι στον (εμφανώς κατώτερο) αντίπαλο.

Ο αμερικανός πρώην διεθνής παίκτης Τέιλορ Τούλμαν επέκρινε την ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιστεύοντας ότι οι πανηγυρισμοί ήταν υπερβολικοί.

«Γιορτάζοντας τα γκολ, όπως το ένατο, υπάρχει μια… ξινή γεύση στο στόμα μου όπως και σε πολλούς από εσάς. Είμαι περίεργος να δω αν κάποιος ζητά συγγνώμη», έγραψε στους 327.000 ακολούθους του στο Τwitter.

Αλλά και η Κέιλιν Κάιλ, πρώην παίκτρια της καναδικής εθνικής ομάδας, χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς των Αμερικανίδων ως «εξαιρετικά υπερβολικούς και άνευ λόγου».

Για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Μόργκαν στο 12′, Λαβέλ στο 20′, Χόραν στο 32′, Μιούις στο 50′, Μόργκαν στο 53′, Μιούις στο 54′, Λαβέλ στο 56′, Μόργκαν στο 74′, Ράπινο στο 79′, Μόργκαν στο 81′, Πιου στο 85′, Μόργκαν στο 87′ και Λόιντ στο 90+2′ πέτυχαν τα τέρματα της εθνικής των ΗΠΑ, που σκόραρε δέκα φορές στο δεύτερο ημίχρονο!

Συνολικά 39 προσπάθειες είχαν οι Αμερικανίδες, οι 21 από αυτές στον στόχο, με τις Ταϊλανδέζες να έχουν μόλις δύο και την κατοχή να είναι στο 75%-25% υπέρ των ΗΠΑ.

Το 13-0 των ΗΠΑ επί της αδύναμης Ταϊλάνδης έσπασε το προηγούμενο σκορ-ρεκόρ σε Μουντιάλ γυναικών, που ήταν το 11-0 της Γερμανίας επί της Αργεντινής το 2007.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...