307
Η εκκεντρικότητα (αριστερά) και το μεροκάματο στο κατόπι της (δεξιά) | PA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Βρετανία: Οι Τόρις παραδόθηκαν σε έναν τσαρλατάνο

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 20:06
Η εκκεντρικότητα (αριστερά) και το μεροκάματο στο κατόπι της (δεξιά)
|PA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Βρετανία: Οι Τόρις παραδόθηκαν σε έναν τσαρλατάνο

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2019, 20:06

Το αυτοκαταστροφικό ταμπεραμέντο της Βρετανίας θα κάνει πρωθυπουργό τον Μπόρις Τζόνσον; Μα, είναι δυνατόν ένας τόσο ανεπαρκής πολιτικός να βρίσκεται στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ 10;

Οπως φαίνεται, είναι…

Δύο άρθρα στον βρετανικό Τύπο, στον Guardian και στους Times, σκιαγραφούν τον Τζόνσον με τα μελανότερα χρώματα.

«Τσαρλατάνος των λεονταρισμών, ψευτόμαγκας, κάποιος που σπανίως εκστομίζει μία αξιόπιστη λέξη». Αλλά και: «άνθρωπος χωρίς ποιότητα, χωρίς σεβασμό για κανέναν εκτός από τον εαυτό του, αμέτρως φιλόδοξος».

Οι Τόρις δείχνουν παραδομένοι στην πεποίθηση ότι μόνο αυτός μπορεί να σώσει το κόμμα από τον διπλό κίνδυνο των Νάιτζελ Φάρατζ, από τα δεξιά, και Τζέρεμι Κόρμπιν, από τα αριστερά. Δείχνουν τόσο πρόθυμοι να εθελοτυφλούν συνεχώς μπροστά στην ανικανότητά του, επειδή θεωρούν ότι είναι νικητής…

Ο Τζόνσον δεν έχει μπούσουλα, συγκεκριμένη πολιτική, χάρτη δρομολογίων, εκτός από τα παχιά του λόγια για το Brexit και από την αλαζονεία του ότι αρκούν οι ενέσεις αισιοδοξίας για να τα βγάλει πέρα με τις Βρυξέλλες.

Οι δύο αρθρογράφοι κατακεραυνώνουν τα πεπραγμένα του Τζόνσον στο ΥΠΕΞ και στη δημαρχία του Λονδίνου παραθέτοντας οικονομικά στοιχεία για τα εσωτερικά ζητήματα της Βρετανίας (φορολογικά, κ.ά.) αλλά και για τον πραγματικό λογαριασμό του Brexit.

Το πνεύμα τους είναι το εξής: ο μεγάλος ολετήρας Μπόρις Τζόνσον, με την ψήφο των Τόρις, εμφανίζεται τώρα ως σωτήρας, αλλά η πρωθυπουργία του δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ, το πολύ μέχρι τις πρώτες γενικές εκλογές στη Βρετανία. Επικαλούνται για την εκτίμησή τους πρώην πρωθυπουργούς που βεβαιώνουν ότι ο θώκος του βρετανού πρωθυπουργού απαιτεί ικανότητες: «Τι είναι η Ντάουνινγκ Στριτ; Εσύ και εγώ δεν μπορούμε να το ξέρουμε, αλλά έχω μιλήσει με μερικούς πρώην πρωθυπουργούς και όλοι λένε το ίδιο: ‘Δεν έχετε ιδέα για το βάρος και την πολυπλοκότητα των θεμάτων που σας χτυπούν από την πρώτη μέρα’ λένε».

Και ο Τζόνσον -το πρώτο φαβορί για την πρωθυπουργία η οποία θα οδηγήσει στο άτακτο Brexit- κρίθηκε ήδη ελλιποβαρής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...