239
|

«Σκάνδαλο Novartis»: Παραπομπή σε δίκη για Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και δύο ακόμα εισαγγελείς

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 14:49

«Σκάνδαλο Novartis»: Παραπομπή σε δίκη για Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και δύο ακόμα εισαγγελείς

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2022, 14:49

Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην ανπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τσίπρα, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη για παρεμβάσεις – μεθοδεύσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis, με αποκορύφωμα την εμπλοκή των δέκα πολιτικών προσώπων, πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Σε πολυσέλιδη πρόταση που υπέβαλε στο Δικαστικό Συμβούλιο, η αντεισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρείς εισαγγελείς, η Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας.

Αναφορικά με τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική.

Συγκεκριμένα ζητεί να μην γίνει καμία κατηγορία για κανέναν από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον εκδότη-δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Αν η πρόταση γίνει δεκτή τότε στο Ειδικό Δικαστήριο θα φθάσει μόνον το σκέλος για τη Novartis,όχι εκείνο για τις καταγγελίες Μιωνή. Πάντως για την τελική παραπομπή, ποιοί και για ποιό λόγο, την απόφαση θα λάβει το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...