312
Στις 6 Μαρτίου ο Γκον απελευθερώθηκε (φωτογραφία) αφού κατέβαλε εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων, αλλά συνελήφθη εκ νέου στις 4 Απριλίου με νέες κατηγορίες | EPA/JIJI PRESS JAPAN

Σκάνδαλο Nissan: «Εξωφρενική η νέα φυλάκισή μου» λέει ο Κάρλος Γκον

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 21:13
Στις 6 Μαρτίου ο Γκον απελευθερώθηκε (φωτογραφία) αφού κατέβαλε εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων, αλλά συνελήφθη εκ νέου στις 4 Απριλίου με νέες κατηγορίες
|EPA/JIJI PRESS JAPAN

Σκάνδαλο Nissan: «Εξωφρενική η νέα φυλάκισή μου» λέει ο Κάρλος Γκον

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 21:13

Εδώ και λίγες ημέρες είχε αποφυλακιστεί έπειτα από 108 ημέρες κράτησης καταβάλλοντας εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων, αλλά την Πέμπτη 4 Απριλίου συνελήφθη και πάλι: ο Κάρλος Γκον, πρώην πρόεδρος της Nissan και εμπνευστής του συμμαχικού σχήματος Nissan-Renault-Mitsubishi, κατηγορούμενος για ατασθαλίες, οδηγήθηκε ξανά στις ιαπωνικές φυλακές με εισαγγελική εντολή.

Οι ιάπωνες εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι ο 65χρονος επιχειρηματίας συνελήφθη με την κατηγορία ότι προκάλεσε απώλειες στην εταιρεία του μέσω υπεξαιρέσεων συνολικού ύψους 15 εκατ. δολαρίων στο χρονικό διάστημα μεταξύ του 2015 και του 2018. Τώρα υποπτεύονται ότι 5 εκατ. δολάρια από το παραπάνω ποσόν χρησιμοποιήθηκαν από τον Γκον για προσωπικές δαπάνες.

Η εισαγγελία του Τόκιο κατέσχεσε προσωπικά αντικείμενα δικά του και της συζύγου του, τα κινητά τηλέφωνά τους, έγγραφα, τα σημειωματάρια και τα ημερολόγια του Γκον, τα διαβατήριά τους κ.λπ., φοβούμενη ότι ο Γκον θα κατέστρεφε αποδεικτικά στοιχεία.

Τόκιο, 4 Απριλίου: ο Τζουνιχίρο Χιρονάκα, δικηγόρος του Κάρλος Γκον, αποχωρεί από τη συνέντευξη Τύπου όπου δήλωσε ότι εκ νέου σύλληψη του επιχειρηματία «είναι ανήκουστη» (REUTERS/Kim Kyung-Hoon)

Αν και στην Ιαπωνία επιτρέπεται στους εισαγγελείς να διατάσσουν τη σύλληψη κάποιου υπόπτου με ελαφρώς διαφοροποιημένο κατηγορητήριο, ώστε να αρχίσει νέος κύκλος 20ήμερης ανάκρισης, ο Γκον χαρακτήρισε τη νέα σύλληψή του «εξωφρενική και αυθαίρετη» – όπως και ο συνήγορός του Τζουνιχίρο Χιρονάκα εξάλλου, ο οποίος είπε ότι θα προσφύγει κατά της τελευταίας σύλληψης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ανήκουστο να συλλαμβάνεται κάποιος μετά την απελευθέρωσή του με εγγύηση».

Ο δικηγόρος του κατήγγειλε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να κλείσουν το στόμα του πελάτη του, ο οποίος είχε προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 11 Απριλίου.

Ο επιχειρηματίας, που έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα, βρίσκεται σε δεινή θέση και καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να τον βοηθήσει ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος.
Σε συνέντευξή του παραχώρησε –άγνωστο πώς- στους γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς TF1 και LCI αναφέρει: «Καλώ τη γαλλική κυβέρνηση να με υπερασπιστεί και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μου ως πολίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...