173
Ουκρανός στρατιώτης περιπολεί στο Μπαχμούτ | REUTERS/Yevhenii Zavhorodnii

Σφαγή των Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο: «Πάνω από 800» σκοτώνονται κάθε μέρα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2023, 16:31
Ουκρανός στρατιώτης περιπολεί στο Μπαχμούτ
|REUTERS/Yevhenii Zavhorodnii

Σφαγή των Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο: «Πάνω από 800» σκοτώνονται κάθε μέρα

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2023, 16:31

Η Ρωσία πιθανόν να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες σε στρατιώτες μετά την πρώτη εβδομάδα του πολέμου που κήρυξε στην Ουκρανία, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της βρετανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

«Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ρωσία κατέγραψε πιθανόν το μεγαλύτερο ποσοστό θυμάτων από την πρώτη εβδομάδα της εισβολής στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter το βρετανικό υπουργείο Αμυνας επικαλούμενο ημερήσια στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας.

Παρότι το Λονδίνο δεν μπόρεσε να διασταυρώσει τα στοιχεία αυτά, «οι τάσεις που αποκαλύπτουν τα δεδομένα, πιθανόν να είναι ακριβείς», σημείωσε στο Twitter το υπουργείο κατά την τελευταία επικαιροποίηση των στοιχείων από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο μέσος όρος για τις τελευταίες επτά ημέρες ήταν 824 νεκροί την ημέρα, ανέφερε, πάνω από τετραπλάσιος αριθμός σε σχέση με τα στοιχεία του Ιουνίου-Ιουλίου.

Οι λόγοι που βρίσκονται πίσω από την αύξηση των απωλειών είναι πιθανόν «η έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού, συντονισμού και μέσων στο μέτωπο», ανέφερε το υπουργείο επισημαίνοντας ως παράδειγμα τη συνεχιζόμενη αποτυχία της Ρωσίας να καταλάβει την στρατηγική πόλη Μπαχμούτ μετά από μήνες σφοδρών μαχών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...