250
Ουκρανοί στρατιώτες στο Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, που αποτελεί εδώ και μήνες θέατρο σκληρών μαχών | REUTERS/Yevhenii Zavhorodnii

Πριγκόζιν: Η Ομάδα Βάγκνερ προελαύνει προς το Μπαχμούτ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2023, 11:47
Ουκρανοί στρατιώτες στο Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας, που αποτελεί εδώ και μήνες θέατρο σκληρών μαχών
|REUTERS/Yevhenii Zavhorodnii

Πριγκόζιν: Η Ομάδα Βάγκνερ προελαύνει προς το Μπαχμούτ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2023, 11:47

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της ρωσικής μισθοφορικής Ομάδας Βάγκνερ, δήλωσε την Κυριακή ότι οι άνδρες της κατέλαβαν το χωριό Κράσνα Χόρα, που βρίσκεται βόρεια της πόλης Μπαχμούτ στην επαρχία Ντονέτσκ.

Το Μπαχμούτ, πόλη στην ανατολική Ουκρανία, αποτελεί θέατρο σκληρών μαχών εδώ και μήνες. Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού, στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι, δήλωσε το Σάββατο ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το Μπαχμούτ και προσπαθεί να σταθεροποιήσει τη γραμμή του μετώπου γύρω του.

Σε ηχητικό μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Telegram την Κυριακή, ο Πριγκόζιν ανέφερε: «Σημερα ο οικισμός Κράσνα Χόρα καταλήφθηκε μετά την επίθεση των στρατευμάτων της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ».

Ο Πριγκόζιν δημοσίευσε επίσης βίντεο το οποίο φαίνεται να δείχνει μαχητές της Βάγκνερ μπροστά από την πινακίδα στην είσοδο του Κράσνα Χόρα.

Στο μήνυμά του ο Πριγκόζιν επεσήμανε ότι μόνο τα μισθοφορικά στρατεύματα της Βάγκνερ μάχονται «σε ακτίνα περίπου 50 χλμ.» γύρω από το Μπαχμούτ και, αν η πόλη καταληφθεί, αυτό θα συμβεί από μαχητές της οργάνωσης.

Μισθοφόροι της Ομάδας Βάγκνερ μπροστά στην πινακίδα στα όρια του Κράσνα Χόρα (Press service of “Concord”/Handout via REUTERS)

Την Παρασκευή ο Πριγκόζιν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι οι δυνάμεις του πρέπει να καταλάβουν το Μπαχμούτ για να προχωρήσουν, αλλά είναι αντιμέτωπες με την έντονη αντίσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Εξάλλου, είχε εκτιμήσει ότι η Μόσχα θα χρειαστεί δύο χρόνια για να ελέγξει πλήρως τις δύο ανατολικές ουκρανικές επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, η κατάκτηση των οποίων έχει παρουσιαστεί από τη Ρωσία ως βασικός στόχος του πολέμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...