156
O πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας βρίσκεται τώρα μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο με πλαστούς πίνακες | Shutterstock

Σε σκάνδαλο με πλαστούς πίνακες εμπλέκεται ο πρίγκιπας Κάρολος

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 19:10
O πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας βρίσκεται τώρα μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο με πλαστούς πίνακες
|Shutterstock

Σε σκάνδαλο με πλαστούς πίνακες εμπλέκεται ο πρίγκιπας Κάρολος

Protagon Team Protagon Team 4 Νοεμβρίου 2019, 19:10

Σε ένα  σκάνδαλο παραχάραξης έργων τέχνης φέρεται να έχει «παγιδευτεί» ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας, διάδοχος του θρόνου της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail,  όλα ξεκίνησαν όταν ο πρίγκιπας προχώρησε σε συμφωνία δανεισμού 17 έργων από τον επιχειρηματία Τζέιμς Σταντ, με σκοπό να τους εκθέσει στα κεντρικά του ιδρύματός του, που στεγάζεται στο επιβλητικό Dumfries House στη Σκωτία.

Το ίδρυμα του Καρόλου κρέμασε του πίνακες στους μεγαλοπρεπείς χώρους του μεγάρου. Μεταξύ των έργων υπήρχε ένας Μονέ, ένας Νταλί και ένας Πικάσο.

Ωστόσο, ο αμερικανός καλλιτέχνης Τόνι Τέτρο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για πλαστογραφία, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι τα τρία αυτά έργα τα είχε ζωγραφίσει ο ίδιος!

Τα τρία έργα, η συνολική αξία των οποίων υπολογιζόταν σε 110 εκατομμύρια ευρώ, και τα υπόλοιπα 14 αφαιρέθηκαν από τους τοίχους.

Ο Κάρολος έδωσε εντολή να επιστραφούν όσο γίνεται πιο γρήγορα στον Σταν, ο οποίος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι «όλοι οι πίνακες είναι γνήσιοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...