316
Από δεξιά: Τζον Κλις, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, Ερικ Άιντλ και Μάικλ Πάλιν σε συνάντησή τους το 2013 | EPA

Ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζουν οι Μόντι Πάιθον για τα 50ά τους γενέθλια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 13:40
Από δεξιά: Τζον Κλις, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, Ερικ Άιντλ και Μάικλ Πάλιν σε συνάντησή τους το 2013
|EPA

Ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζουν οι Μόντι Πάιθον για τα 50ά τους γενέθλια

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2019, 13:40

Πενήντα χρόνια μετά την πρώτη μετάδοση του «Ιπτάμενου Τσίρκου», οι Μόντι Πάιθον επιστρέφουν για να γιορτάσουν την επέτειο, σε έναν κόσμο που θυμίζει ολοένα και περισσότερο το δικό τους σύμπαν.

Αυτοί «που έφεραν την επανάσταση στην κωμωδία», όπως γράφει η Guardian, ανακοίνωσαν τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει. «Η ακραία βλακεία φαντάζει πιο επίκαιρη σήμερα από ό,τι ποτέ», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους, τα πέντε εναπομείναντα μέλη του γκρουπ.

Το ραδιόφωνο του BBC προγραμματίζει νέα αφιερώματα, ενώ αποκορύφωμα των εορτασμών θα είναι «η πρώτη επίσημη απόπειρα των Μόντι Πάιθον να καταρρίψουν παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, την ημέρα της επετείου της πρώτης εμφάνισής τους, στις 5 Οκτωβρίου.

Το ρεκόρ αφορά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων ντυμένων ως Γκάμπι. Ο Γκάμπι είναι ένας από τους χαρακτήρες που εμφανιζόταν συχνά στα σκετσάκια τους, με μικρό μουστάκι, μαντήλα στο κεφάλι, μικρά στρογγυλά γυαλιά, σιδεράκια, πλεκτό αμάνικο πουλόβερ, άσπρο πουκάμισο και γαλότσες.

Οι Μόντι Πάιθον ντυμένοι Γκάμπι

Ο Μάικλ Πάλιν θα είναι ο παραγωγός των νέων ραδιοφωνικών εκπομπών, στις οποίες ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί πόσοι από τους υπόλοιπους θα πάρουν μέρος.

Ο Γκρέιαμ Τσάπμαν πέθανε το 1989 και ο Τέρι Τζόουνς διαγνώστηκε το 2015, με άνοια. Τα υπόλοιπα μέλη, ο Ερικ Άιντλ, ο Τζον Κλις και ο Τέρι Γκίλιαμ, αναμένεται να συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Στα αφιερώματα του BBC, τον Σεπτέμβριο, θα μεταδοθεί και πρωτότυπο υλικό από τις παλιές εκπομπές, που δεν έχει κυκλοφορήσει.

Παλιές χαρακτηριστικές εκπομπές θα μεταδώσει και η τηλεόραση του BBC, ενώ η Κρατική Ακαδημία Κινηματογράφου θα προβάλει ταινίες και εκπομπές από το πλούσιο αρχείο τους.

Οι εορτασμοί των 50 χρόνων των Μόντι Πάιθον ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Επίσης, θα επανεκδοθούν βιβλία του γκρουπ, ενώ θα κυκλοφορήσει και μία μπύρα ειδικά για την περίσταση, με το όνομα «A very silly IPA»

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην απόπειρα κατάρριψης του ρεκόρ Γκίνες, μπορούν να βρουν πληροφορίες στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...