413
Η επίμαχη πινακίδα που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων | Facebook

Ρατσιστική πινακίδα αποκαλεί «ηλίθιες» αμερικανίδες βουλευτές

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2019, 17:42
Η επίμαχη πινακίδα που ξεσήκωσε σάλο αντιδράσεων
|Facebook

Ρατσιστική πινακίδα αποκαλεί «ηλίθιες» αμερικανίδες βουλευτές

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2019, 17:42

Ένα κατάστημα όπλων στην Βόρεια Καρολίνα προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με μια διαφημιστική καταχώρηση που αποκαλεί «ηλίθιες» τις τέσσερις βουλευτίνες των Δημοκρατικών που προσφάτως ήρθαν σε ανοικτή κόντρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Το κατάστημα Cherokee Guns ανάρτησε μια πινακίδα που απεικονίζει τις τέσσερις γυναίκες, την Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ, την Ρασίντα Τλάιμπ, την Αγιάνα Πρίσλεϊ και την Ιλχάν Ομάρ, η ομάδα των οποίων είναι γνωστή ως «Το Απόσπασμα», καθώς ασκεί δριμεία κριτική στον αμερικανό πρόεδρο.

Από κάτω έγραψε «Οι 4 Ιππότες Είναι Ηλίθιοι», ενώ υπογράφει με τον χαρακτηρισμό «Οι Αξιοθρήνητες», που προφανώς απευθύνεται στις βουλευτίνες.

«Είναι δυνατόν ένα τέτοιο πανό να θεωρείται πως ΔΕΝ υποκινεί την βία;», αναρωτήθηκε μια εξ αυτών, η Τλάιμπ.

Το ίδιο κατάστημα, ιδιοκτησίας ενός ξενοφοβικού και ακροδεξιού ψηφοφόρου του Τραμπ, του Ντοκ Γουάχολτς, έχει προϊστορία σε αναρτήσεις ρατσιστικών καταχωρήσεων: το 2015 ανέβασε στην είσοδό του ένα πανό που έγραφε «Δώσε μου τους κουρασμένους σου και τους φτωχούς σου, αλλά κράτα τους Σύριους πρόσφυγες».

«Δεν ενθαρρύνω καμία βία και δεν είμαι ρατσιστής», υποστήριξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μιλώντας σε τοπική εφημεριδα, «είναι η άποψή μου. Απλά θεωρώ πως κάποιες από αυτές [τις βουλευτίνες], ως Μουσουλμάνες, ενδέχεται να έχουν δεσμούς με ομάδες τρομοκρατών».

Είναι ένα ακομη επεισόδιο στο σίριαλ που μαίνεται εδώ και μερικές ημέρες με πρωταγωνιστές τον αμερικανό πρόεδρο και τις 4 βουλευτίνες.

Στα μέσα Ιουλίου, ο Τραμπ επιτέθηκε στις τέσσερις γυναίκες, μέλη του Κογκρέσου, προκαλώντας αντιδράσεις εντός και εκτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Φύγετε το συντομότερο» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος ζητώντας τους «να γυρίσουν στα σπίτια τους και να βοηθήσουν τις μολυσμένες από την εγκληματικότητα από τους οποίους ήρθαν».

Βέβαια, ο Τραμπ άφησε λανθασμένα να εννοηθεί ότι όλες έχουν γεννηθεί εκτός της χώρας του -πλην της Ομάρ, η οποία πήγε στις ΗΠΑ στα 12 της ως πρόσφυγας και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα πέντε χρόνια αργότερα, όλες τους έχουν γεννηθεί στις ΗΠΑ.

Από αριστερά: Ρασίντα Τλάιμπ, Ιλχάν Ομάρ, Αγιάνα Πρίσλεϊ και Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσαν ως απάντηση στα λεγόμενα Τραμπ

Λίγες ώρες μετά, οι τέσσερις γυναίκες έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ξιφουλκώντας ξανά εναντίον του Τραμπ.

«Δεν θα εξαναγκαστούμε να σωπάσουμε», τόνισε η Πρίσλεϊ, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι δεν έχει τη «χάρη, την ενσυναίσθηση, την συμπόνια και την ακεραιότητα που προϋποθέτει το αξίωμα».

Η Οκάζιο-Κορτέζ από την πλευρά της υποστήριξε ότι δεν εξεπλάγη από τη ρητορική του προέδρου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως για ρατσισμό πολύ πριν εκλεγεί, ενώ η μουσουλμάνα Τλάιμπ απηύθυνε έκκληση να παραπεμφθεί ο Τραμπ ενώπιον της δικαιοσύνης, πρόταση η οποία διχάζει το Δημοκρατικό κόμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...