208
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | Intime

Πώς θα λάβουν πιστοποιητικό ανοσίας (και) όσοι νόσησαν

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 18:56
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα
|Intime

Πώς θα λάβουν πιστοποιητικό ανοσίας (και) όσοι νόσησαν

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2021, 18:56

Νέες διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για όσους έχουν νοσήσει ή για όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα.

Μέχρι σήμερα, όσοι μετά τη νόσησή τους κάνουν μία δόση του εμβολίου, δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν πιστοποιητικό ανοσίας, καθώς η πλατφόρμα embolio.gov.gr δεν διαθέτει τη σχετική ρύθμιση.

Σε ό,τι αφορά λοιπόν εκείνους που νόσησαν και έκαναν μία δόση του εμβολίου, όπως έχει συστήσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, θα μπορούν να λάβουν το πιστοποιητικό σε περίπου 10 με 15 ημέρες, οπότε και η πλατφόρμα θα διαθέτει τη σχετική ρύθμιση.

Πώς εκδίδεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η έκδοση του πιστοποιητικού γίνεται είτε στα ΚΕΠ είτε μέσα σε λίγα λεπτά, από τον υπολογιστή. Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να εκδώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του από τη σελίδα emvolio.gov.gr. Για την έκδοση απαιτούνται οι κωδικοί TAXISNET και στη συνέχεια ο ΑΜΚΑ.

Ας σημειωθεί πως, παρότι η κυβέρνηση επισήμως δηλώνει ότι μέχρι στιγμής δεν τίθεται θέμα προνομίων για όσους έχουν εμβολιασθεί, τουλάχιστον μέχρι να ανοίξουν οι πλατφόρμες για όλους τους πολίτες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως όποιος στο άμεσο μέλλον έχει πράσινο πιστοποιητικό, θα απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...