219
Βάρκα με μετανάστες από τη Σρι Λάνκα που εντοπίστηκε καθ’οδόν προς την Αυστραλία | EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Πώς η Αυστραλία αποθαρρύνει τους πρόσφυγες από τη Σρι Λάνκα με… ψεύτικα ωροσκόπια

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:20
Βάρκα με μετανάστες από τη Σρι Λάνκα που εντοπίστηκε καθ’οδόν προς την Αυστραλία
|EPA/HOTLI SIMANJUNTAK

Πώς η Αυστραλία αποθαρρύνει τους πρόσφυγες από τη Σρι Λάνκα με… ψεύτικα ωροσκόπια

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 14:20

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σταματήσει κανένας -αν έχει τέτοια πολιτική- τους πρόσφυγες που φτάνουν στη χώρα ζητώντας άσυλο. Η Αυστραλία βρήκε λύση στην… αστρολογία.

Το υπουργείο Εσωτερικών, για να αποθαρρύνει τους Σριλανκέζους που φτάνουν στη χώρα από τη θάλασσα, ετοίμασε ωροσκόπια που περιλαμβάνουν πλήθος υπερβολικές «προβλέψεις». Ετσι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν δια θαλάσσης «κινδυνεύουν» με οικογενειακά προβλήματα, ακόμη και με το να επιβαρυνθούν οικονομικά.

Το υλικό, που φαίνεται να ετοιμάστηκε κάποια στιγμή τα τελευταία 2-3 χρόνια, εκμεταλλεύεται τις δεισιδαιμονίες των Σριλανκέζων που πιστεύουν υπερβολικά στα ωροσκόπια.

Οι Κριοί, για παράδειγμα, προειδοποιούνταν ότι, αν αναζητούσαν άσυλο, «θα σας εκμεταλλευτούν οι διακινητές» ενώ οι Τοξότες ότι «θα σας φορτώσουν χρέη για πάντα».

Οσο για τους Αιγόκερους, όχι μόνο θα τους επέστρεφαν κακήν κακώς στην Σρι Λάνκα, αλλά και ότι εκεί θα τους περίμενε «μια θάλασσα κακοτυχίας».

Ισχυρίζονται ακόμη οι αυστραλιανές Αρχές στο υλικό ότι εδώ και χρόνια δεν έρχονται πια Σριλανκέζοι στη χώρα, όπως και ότι οι αυστραλιανές Αρχές έχουν σταματήσει και στείλει πίσω 160 άτομα.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, όπως σημειώνει ο Guardian, έχει πραγματοποιήσεις διαφημιστικές εκστρατείας σε χώρες από τις οποίες συνήθως προέρχονται σε αυτή όσοι ζητούν άσυλο. Και χρησιμοποιεί κάθε μέσο, από αφίσες μέχρι και διαφημίσεις στο ίντερνετ, ακόμη και εικονογραφημένες ιστορίες.

Μέχρι και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εκθειάσει μάλιστα την καμπάνια των Αυστραλών! «Εχουμε πολλά να μάθουμε!», έγραφε σε tweet τον περασμένο Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...