280
Πολλά τα σκάνδαλα εν μέσω πιέσεων για καλύτερες επιδόσεις στην Κρατική Οπερα της Βιέννης | Shutterstock

Η Οπερα της Βιέννης προς τους σπουδαστές-χορευτές: καπνίστε για να μην παχύνετε

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 12:47
Πολλά τα σκάνδαλα εν μέσω πιέσεων για καλύτερες επιδόσεις στην Κρατική Οπερα της Βιέννης
|Shutterstock

Η Οπερα της Βιέννης προς τους σπουδαστές-χορευτές: καπνίστε για να μην παχύνετε

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2019, 12:47

Οι σπουδαστές της υψηλού επιπέδου ακαδημίας μπαλέτου της Κρατικής Οπερας της Βιέννης ενθαρρύνονταν να καπνίζουν, ώστε να ελέγχουν το βάρος τους και να μην πάρουν κιλά, σύμφωνα με καταγγελίες που προέκυψαν στο πλαίσιο έρευνας που γινόταν ήδη για τις συνθήκες που επικρατούν σε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα του κόσμου.

Σύμφωνα με το BBC, ειδική επιτροπή διερευνά τις καταγγελίες, διότι με αυτόν τον τρόπο η ακαδημία έθετε σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών της. Η έρευνα φέρεται να ξεκίνησε για άλλου είδους παραβιάσεις στις οποίες ήταν εκτεθειμένοι οι ανήλικοι και έφτασε μέχρι το… τσιγάρο.

Η επικεφαλής της επιτροπής έρευνας Σουζάν Ρέιντλ-Κράουσκοπφ, δήλωσε ότι οι δάσκαλοι φώναζαν τους σπουδαστές με το μικρό τους όνομα και με το… νούμερο των ρούχων τους. «Είναι σαφές ότι τα παιδιά και οι έφηβοι δεν προστατεύονται επαρκώς από τις διακρίσεις, την παραμέληση και τις αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία τους», αναφέρει η πρώτη έκθεση.

Προσθέτει ακόμη ότι ο φόρτος από την εκγύμναση των χορευτών ήταν ανεξέλεγκτος και «έθετε σε κίνδυνο την φυσική τους κατάσταση».

Απαντώντας η Κρατική Όπερα της Βιέννης, διευκρίνισε ότι έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των παραστάσεων των μαθητών και ότι θα μελετήσει την έκθεση προτού δώσει την πλήρη απάντησή της.

Η ακαδημία, η οποία συστάθηκε το 1771, είναι μια από τις σημαντικότερες σχολές μπαλέτου της Ευρώπης. Πολλοί από τους αποφοίτους της ανήκουν σήμερα σε οργανισμούς όπως το London’s Royal Ballet και το New York’s American Ballet Theatre.

Το σκάνδαλο έγινε πρωτοσέλιδο τον Απρίλιο όταν η αυστριακή εφημερίδα «Falter» δημοσίευσε έρευνα, η οποία υποστήριζε ότι κάποιοι νεαροί χορευτές ήταν σωματικά καταβεβλημένοι και είχαν γρατζουνιές, ενώ άλλοι δέχονταν υποτιμητικά σχόλια.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ζήτησε την επείγουσα λήψη μέτρων για την επίλυση του ζητήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...