321
Το αεροσκάφος που έκανε την πρώτη απευθείας πτήση από τη Βρετανία στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων | imerazante.gr

Προσγειώθηκε στη Ζάκυνθο το πρώτο αεροπλάνο από τη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 14:09
Το αεροσκάφος που έκανε την πρώτη απευθείας πτήση από τη Βρετανία στην Ελλάδα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων
|imerazante.gr

Προσγειώθηκε στη Ζάκυνθο το πρώτο αεροπλάνο από τη Βρετανία

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2020, 14:09

Με χαμόγελα και χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την πρώτη απευθείας πτήση από τη Βρετανία οι κάτοικοι της Ζακύνθου την Τετάρτη, καθώς έφερε τους πρώτους τουρίστες που θα ενισχύσουν οικονομικά όχι μόνο δωμάτια και ξενοδοχεία, αλλά και εστιατόρια και τα καταστήματα του νησιού.

Μέχρι τις 8 το βράδυ αναμένεται να έχουν προσγειωθεί στη Ζάκυνθο ακόμη έξι αεροπλάνα, που συνολικά θα φέρουν στο νησί περίπου 1.200 βρετανούς τουρίστες.

Στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται υγειονομικό κλιμάκιο με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛΑΣ, καθώς και τη συνεργασία του ΓΕΕΘΑ για τη διενέργεια των τεστ, τα οποία και θα γίνονται δειγματοληπτικά και στοχευμένα σε επιβάτες από πτήσεις του εξωτερικού.

Επίσης, λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα τόσο από το προσωπικό του αεροδρομίου όσο και από τους τουρίστες που φθάνουν σε αυτό.
Η χρήση μάσκας, οι αποστάσεις ασφαλείας, η χρήση αντισηπτικού χεριών είναι μερικοί από τους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι τουρίστες.

Ζωντανές συνδέσεις του BBC

Την ίδια στιγμή το BBC κάνει σειρά ρεπορτάζ για τους πολίτες της που επισκέπτονται την Ελλάδα, αναζητώντας κενά ασφαλείας.

Σε συνέντευξη που έκανε στον Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ και διευθυντή του resort «Desiterra» στη Σαντορίνη, τον ρώτησε εάν ανησυχούμε για τον κορονοϊό ανοίγοντας την πόρτα μας διάπλατα στους τουρίστες. «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή θεωρείται χώρα-ελεύθερη κορονοϊού. Τα έχουμε καταφέρει ιδιαίτερα καλά με τη διαχείριση της πανδημίας, και έχουμε αναγνωριστεί παγκοσμίως για τη διαχείριση της κρίσης. Είμαστε μία ασφαλής χώρα και το σύστημα υγείας, οι γιατροί, τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε λάβει, επιτρέπουν να ανοίξουμε τη χώρα υπό όρους και με ασφάλεια», απάντησε ο κ. Τρυφωνόπουλος.

Κρήτη

Λίγο αργότερα, προσγειώθηκε και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» το πρώτο βρετανικό αεροσκάφος με 124 επιβάτες που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπέρμιγχαμ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να αφιχθούν άλλες δύο πτήσεις στον αερολιμένα, ενώ αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι αφίξεις από τη Βρετανία και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...