246
Φωτογραφία έξω από το ΑΤ Αιγινίου | olympusmera

Προειδοποίηση Θεοδωρικάκου: Η ΕΛ.ΑΣ δεν πρέπει να επιτρέψει ξανά επεισόδια αρνητών όπως της Πιερίας

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 12:54
Φωτογραφία έξω από το ΑΤ Αιγινίου
|olympusmera

Προειδοποίηση Θεοδωρικάκου: Η ΕΛ.ΑΣ δεν πρέπει να επιτρέψει ξανά επεισόδια αρνητών όπως της Πιερίας

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2021, 12:54

Με τα ερωτήματα να παραμένουν για τα  αντανακλαστικά των αστυνομικών και του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Aιγινίου όταν ενώπιον τους οδηγήθηκε με χειροπέδες, από αρνητές, ο διευθυντής του τοπικού Γυμνασίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρενέβη για το απαράδεκτο παραστατικό, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Με δήλωσή του για το απίστευτο -αλλά δυστυχώς πραγματικό- περιστατικό, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στις «εφόδους» πάσης φύσεως αρνητών  και απήθυνε αυστηρή προειδοποίηση:

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Αδιανόητη χαρακτήρισε την επίθεση των αρνητών στον  γυμνασιάρχη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Γυμνασιάρχη Πιερίας. Η επίθεση που δέχτηκε ήταν αδιανόητη. Μίλησα μαζί του και με τoν Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής. Θα προστατεύσουμε με κάθε μέσο την εκπαιδευτική μας κοινότητα. Έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές», ανέφερε η κυρία Κεραμώς σε ανάρτησή της.

Για το περιστατικό έγιναν τελικά περισσότερες από 11 προσαγωγές και τελικά συνελήφθησαν πέντε από τους αυτοαποκαλούμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Συγκεκριμένα, άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης συνέλαβαν τους θρασύτατους αρνητές και τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης όπου σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με γονείς μαθητών στο σχολείο, οι εν λόγω αρνητές σχεδίαζαν μέρες τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη, ενώ έχουν επιχειρήσει και στο παρελθόν να διαμαρτυρηθούν για τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Το απόγευμα έχει προγραμματιστεί διαμαρτυρία γονέων στην κεντρική πλατεία Αιγινίου για τα περιστατικά εκφοβισμού από τους αντιεμβολιαστές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...