242
Η καθηγητής Νίκος Σύψας στην εμφάνισή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ | YouTube

Προειδοποίηση Σύψα: Ασχημα τα πράγματα αν «σκάσει» η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 09:43
Η καθηγητής Νίκος Σύψας στην εμφάνισή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ
|YouTube

Προειδοποίηση Σύψα: Ασχημα τα πράγματα αν «σκάσει» η Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2021, 09:43

Αν «σκάσει» η Αθήνα, θα έχουμε πολύ άσχημη τροπή, προειδοποίησε σε δηλώσεις του την Παρασκευή, στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη περάσει, ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν αποκλείεται τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Αν έχουμε ατύχημα στην Αττική, τα πράγματα θα πάνε άσχημα για όλο τον χρόνο, παρατήρησε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, εξηγώντας ότι αν αυξηθούν απότομα οι εισαγωγές στις Εντατικές, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Σήμερα, είπε ο κ. Σύψας, είμαστε σε μια σταθεροποίηση, δηλαδή δεν έχουμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά το πρόβλημα είναι ότι έχουμε πάνω από 5.000 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα και τα μισά είναι στην Αττική.

Ο δείκτης θετικότητας στο κέντρο της Αθήνας είναι πάνω από 4, σημείωσε, ο φόβος διασποράς παραμένει και ως εκ τούτου χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση και επιτήρηση.

Οσο για το άνοιγμα των Γυμνασίων – Λυκείων, εκτίμησε ότι το πιο λογικό είναι να ανοίξουν 1η Φεβρουαρίου, ενώ για την εστίαση είπε ότι θα ανοίξει μεν, αλλά όχι πρώτη, καθώς δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες, αφού δυστυχώς αποτελεί αιτία υπερμετάδοσης.

Οσο παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, τόσο το καλύτερο, ήταν μία ακόμη εκτίμηση του καθηγητή.

Ωστόσο, όπως είπε, «είμαστε κοντά στο να κόψουμε το νήμα νικητές, γι’ αυτό ας κάνουμε υπομονή».

Οσον αφορά, τέλος, την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, ο κ. Σύψας έκρινε ότι, δεδομένων των συνθηκών, «είμαστε πάρα πολύ καλά», ενώ για το ζήτημα του πιστοποιητικού εμβολιασμού εκτίμησε ότι θα επιβληθεί από την ίδια τη ζωή, καθώς πολλές δραστηριότητες θα το χρειαστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...