188
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, δεξιά, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρεσβευτής του Ισραήλ: Μακροπρόθεσμη και στρατηγικής σημασίας η σχέση με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 18:24
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, δεξιά, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρεσβευτής του Ισραήλ: Μακροπρόθεσμη και στρατηγικής σημασίας η σχέση με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 18:24

Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη και «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δήλωσε σε συνέντευξή του ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.

Μιλώντας το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει επίσης τα ακόλουθα: «Εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

Σε ερώτημα εάν «το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία», ο πρεσβευτής απαντά, μεταξύ άλλων: «Ειμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε πού μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».

Εξάλλου, σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω της τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών».

Υπογραμμίζει τέλος : «Εχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...