188
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, δεξιά, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια | Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρεσβευτής του Ισραήλ: Μακροπρόθεσμη και στρατηγικής σημασίας η σχέση με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 18:24
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι, δεξιά, σε πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια
|Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πρεσβευτής του Ισραήλ: Μακροπρόθεσμη και στρατηγικής σημασίας η σχέση με την Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 18:24

Για το Ισραήλ η σχέση με την Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας και μακροπρόθεσμη και «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει» δήλωσε σε συνέντευξή του ο νέος πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα Γιόσι Αμράνι.

Μιλώντας το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνει επίσης τα ακόλουθα: «Εκπροσωπώ μια πολύ ειλικρινή θέση για το στρατηγικό όραμα της σχέσης με την Ελλάδα. Στον στρατηγικό, αμυντικό, οικονομικό τομέα».

Σε ερώτημα εάν «το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθύτερη στρατιωτική συνεργασία ή ακόμα και σε αμυντική συμμαχία», ο πρεσβευτής απαντά, μεταξύ άλλων: «Ειμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Έχουμε κάνει πολλά τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαβουλευθούμε διμερώς και τριμερώς και να δούμε πού μας οδηγεί η συνεργασία και με ποιους τρόπους εξυπηρετούνται καλύτερα τα εθνικά μας συμφέροντα».

Εξάλλου, σχολιάζοντας την πιθανότητα σύγκρουσης στη Μεσόγειο λόγω της τουρκικής πολιτικής, δηλώνει: «Η ένταση όντως αυξάνεται και γίνεται πιο συχνή. Το ζητούμενο στην πολιτική είναι πάντα η εύρεση μέτρου και ισορροπιών».

Υπογραμμίζει τέλος : «Εχουμε πλήρη επίγνωση των επιπλοκών που προκαλούνται από συγκεκριμένες πολιτικές στην εθνική κυριαρχία και ασφάλεια, αλλά και στη δυνατότητά μας να εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους. Το μήνυμά μας είναι καθαρό».