264
Ο γονείς της Ελένης Τοπαλούδη σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζονταν οι δολοφόνοι του παιδιού τους | INTIMEnews

«Ποτέ ξανά»: Ο Πρωθυπουργός στο Διδυμότειχο, στο πλευρό των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 16:07
Ο γονείς της Ελένης Τοπαλούδη σε παλαιότερη φωτογραφία έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζονταν οι δολοφόνοι του παιδιού τους
|INTIMEnews

«Ποτέ ξανά»: Ο Πρωθυπουργός στο Διδυμότειχο, στο πλευρό των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 31 Μαρτίου 2023, 16:07

Με το σύνθημα «Ποτέ ξανά», ως ελάχιστο χρέος απέναντι σε κάθε γυναίκα και κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε την Παρασκευή -στο περιθώριο της επίσκεψής του στο Διδυμότειχο- στο πλευρό της μητέρας και του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που τον Νοέμβριο του 2018 έπεσε θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας στη Ρόδο από τους (καταδικασθέντες πλέον σε ισόβια) Μανώλη Κούκουρα και Αλέξανδρο Λουτσάι.

Σε ανάρτησή του στο Facebook (δείτε τη κάτω), ο Πρωθυπουργός έγραψε:

«Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε τον χειμώνα του 2018.

»Ενα έγκλημα τόσο σκοτεινό και αποτρόπαιο που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο.

»Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα.

Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία.

Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News