273
Μετά και την ανακοίνωση των ποινών, Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι πήραν και πάλι τον δρόμο για τη φυλακή | INTIMEnews

Ισόβια και στο Εφετείο για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 12:29
Μετά και την ανακοίνωση των ποινών, Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι πήραν και πάλι τον δρόμο για τη φυλακή
|INTIMEnews

Ισόβια και στο Εφετείο για τους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 12:29

Ούτε μέρα δεν άλλαξε στο Εφετείο η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον αλβανικής καταγωγής Αλέξανδρο Λουτσάι για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018.

Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν από Μεικτό Ορκωτό Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία + 15 χρόνια για τον βιασμό της φοιτήτριας.

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης των ποινών το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να συστήνει αυτοσυγκράτηση λέγοντας: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Με τη λήξη της συνεδρίασης και την αποχώρηση της έδρας, τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες συνεχίστηκαν, ενώ ακούστηκε και το σύνθημα: «Καμία άλλη δολοφονημένη, να μην ξεχαστεί τι ’καναν στην Ελένη»!

Δικαιωμένοι με την απόδοση Δικαιοσύνης για την απώλεια -με τρόπο άγριο- της κόρης τους, δήλωσαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.

Η μητέρα της φοιτήτριας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια των δύο σχεδόν συνομηλίκων της καταδικασθέντων επανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους το θέμα που από καιρό θέτει για πραγματική έκτιση της ισόβιας κάθειρξης σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω, όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα» τόνισε μεταξύ άλλων η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της βάναυσα κακοποιημένης και δολοφονημένης φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης ευχαρίστησε ονομαστικά τα τακτικά μέλη του δικαστηρίου και τους ενόρκους για την απόφαση που έλαβαν εξαντλώντας την δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος. Όπως δήλωσε: «Η δικαίωση είναι στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...