1104
Για δολοφονική επίθεση μίλησε η ίδια η Θεοδώρα Τζάκρη, στέλνοντας μήνυμα στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς | IntimeNews

Το αυγό του φιδιού και η επίθεση με μολότοφ στην οικία Τζάκρη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 23:46
Για δολοφονική επίθεση μίλησε η ίδια η Θεοδώρα Τζάκρη, στέλνοντας μήνυμα στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς
|IntimeNews

Το αυγό του φιδιού και η επίθεση με μολότοφ στην οικία Τζάκρη

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2019, 23:46

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης πυροδότησε η επίθεση με βόμβες μολότοφ το βράδυ της Τετάρτης το σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη.

Ενημερώνοντας πρώτος το κοινοβούλιο για την επίθεση κατά της κυρίας Τζάκρη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για το πρωτοφανές περιστατικό και κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, χωρίς μισόλογα.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της ΝΔ. «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε επίθεση κατά συναδέλφων για τις απόψεις τους», ξεκαθάρισε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Γιώργος Κουμουτσάκος, παραπέμποντας στην ομιλία Δένδια για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής στο Μακεδονικό.

Τζάκρη: «Δολοφονική επίθεση»

Την ώρα της επίθεσης μέσα στο σπίτι βρίσκονταν οι γονείς, ο σύζυγος και το ανηλικο παιδί της βουλευτού.

Όπως έγινε γνωστό, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην πίσω πλευρά της οικίας.

Σε δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Θεοδώρα Τζάκρη έκανε λόγο για δολοφονική επίθεση η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χρεώνεται στις πολιτικές δυνάμεις που επέλεξαν τους τελευταίους μήνες τη συμπόρευση με ακροδεξιά στοιχεία.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Τζάκρη:

Η σημερινή δολοφονική επίθεση στο σπίτι μου, τη στιγμή που ήταν μέσα η οικογένειά μου και το ανήλικο παιδί μου, χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου.

Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων.

Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

Καλώ όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων.

Τσίπρας: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός»

Αμεση ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού που κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) την επίθεση.

«Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας», αλλά «η απόπειρα εκφοβισμού δεν θα περάσει», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως «η Δημοκρατία στον τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

«Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών», σημείωσε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook για να προσθέσει:

«Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας.

Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.

Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει».

Σε πιο οξείς τόνους ακολούθησε να ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για φασιστική και εγκληματική πράξη. Πέρα όμως από την αυστηρή καταδίκη της επίθεσης και το αίτημα εντοπισμού των δραστών, το κυβερνών κόμμα δεν δίστασε να κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΝΔ για ηθική αυτουργία.

«Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, είναι μια φασιστική, εγκληματική πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας. Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα. Οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου και στη συνέχεια βάλλει κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ:

«Πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί ‘αντεθνικής στάσης’ εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς».

«Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Kαταδίκασε την επίθεση η ΝΔ

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου η Νέα Δημοκρατία καταδίκασε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού, καλώντας την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή κ. Τζάκρη. 

Αυτές οι πρακτικές τις οποίες κάποιοι υπέθαλψαν στο παρελθόν σπάζοντας ο ίδιοι “το αυγό του φιδιού”, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική Ελλάδα. 

Αναμένουμε από την αστυνομία να συλλάβει άμεσα τους δράστες».

Αντιπαράθεση Ξυδάκη – Κουμουτσάκου στη Βουλή

Η επίθεση στην οικία της κυρίας Τζάκρη πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη και τον βουλευτή και τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σε παρέμβασή του στο κοινοβούλιο ο Νίκος Ξυδάκης είπε:

«Επικοινωνήσαμε με την κυρία Τζάκρη. Η συνάδελφος έχει υποστεί εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της με τρεις μολότοφ ενώ μέσα ήταν με την οικογένειά της, τον σύζυγό της και τα παιδιά της. Νωρίτερα και ο Πρόεδρος της Βουλής και εγώ εστίασα σε αυτό το κίνδυνο. Γνωρίζουμε επίσης και τις επιθέσεις σε δύο βουλευτές Πέλλας. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως με εμπρηστικές δηλώσεις για εφιάλτες και προδότες είναι εύκολο να παριστάνεις τον ‘τσάμπα μάγκα’ σε εθνικά θέματα όταν κάποιες παρατάξεις φέρουν εις πέρας ιστορικό έργο που δεν μπόρεσαν άλλες. Όταν έλληνες πολιτικοί χωρίς επιχειρήματα χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις. Τα φίδια και οι λύκοι ακονίζουν τα μαχαίρια άφρονες και ηλίθιοι απειλούν παιδιά και οικογένειες και ζητώ από όλες της δημοκρατικές παρατάξεις όχι να καταδικάσουν αλλά να ορθώσουμε τοίχος».

«Κύριε Ξυδάκη ποιος από την ΝΔ έχει μιλήσει με όρους που αναφέρατε; Γιατί κοιτάτε προς αυτή την παράταξη;» απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουμουτσάκος

«Η ΝΔ», ξεκαθάρισε, «καταδικάζει απερίφραστα κάθε επίθεση κατά συναδέλφων για τις απόψεις τους. Η στάση της ΝΔ είναι στέρεη συνετή και ηχηρή όχι τώρα αλλά πάντα. Η ηθελημένη σύγχυση που επιχειρείται αναφορικά με τις θέσεις και ιδεολογική μας υπόσταση εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ειδικά σήμερα μετά την καταλυτική παρέμβαση του Δένδια δεν σας επιτρέπεται να το κάνετε».

«Εστίες διχασμού δεν προέρχονται από εμάς. Δύο είναι οι εστίες κοιτάξτε σε εσάς και εκεί», είπε δείχοντας προς τα έδρανα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

 «Παρακαλώ την αίθουσα και συναδέλφους σε τέτοιες εκδηλώσεις μίσους να μην κρατάμε αστερίσκους και υποσημειώσεις. Δεν ανέφερα ονόματα. Είπα ότι αναφέρονται πράγματα ελαφρά τη καρδία. Τα λόγια Δένδια τα χειροκροτήσαμε. Αυτό συνεχίζεται αλλά πρέπει να καταλάβουμε τις ευθύνες όλων και δεν είναι ώρα για συμψηφισμούς», επανήλθε ο κ. Ξυδάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...