272
«Περάστε, πάρτε και λίγη τύχη», εμφανίζεται να λέει ο κ. Παυλόπουλος στον νέο αρχηγό τη ΕΛ.ΑΣ. | INTIMEnews

Οταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται «καλή τύχη» στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.!

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 15:43
«Περάστε, πάρτε και λίγη τύχη», εμφανίζεται να λέει ο κ. Παυλόπουλος στον νέο αρχηγό τη ΕΛ.ΑΣ.
|INTIMEnews

Οταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εύχεται «καλή τύχη» στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.!

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 15:43

Ποιος επιτελικός σχεδιασμός και ποιο επιχειρησιακό σχέδιο;

Για μία επιτυχή -και κυρίως ανέφελη- θητεία στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό που χρειάζεται όποιος πάρει την «καυτή πατάτα» στα χέρια του, δεν είναι άλλο από λίγη… τύχη.

Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου που επικαλέστηκε μάλιστα το πέρασμά του από το υπουργείο Εσωτερικών τις ταραχώδεις εκείνες ημέρες του Δεκεμβρίου του 2008 με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, για να τη στηρίξει.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο / INTIMEnews

«Σε αυτή τη θέση χρειάζεται να έχει κανείς και λίγη τύχη», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, κατά την υποδοχή του στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του.

Η ευχή – διαπίστωση Παυλόπουλου στον Aρχηγό

«Να είναι ο Θεός μαζί σας, γιατί χρειάζεται σε αυτή τη θέση να έχει κανείς και λίγη τύχη. Επιτρέψατέ μου να το πω αυτό, έχοντας την εμπειρία του υπουργείου, η οποία για μένα υπήρξε πολύτιμη και άκρως διδακτική».

Προκειμένου μάλιστα να αναδείξει το πόσο καθοριστικός μπορεί να αποδειχθεί ο παράγοντας τύχη σε ένα τέτοιο νευραλγικό πόστο, ο κ. Παυλόπουλος ανέτρεξε στη διδακτική -όπως τη χαρακτήρισε- εμπειρία που είχε ως υπουργός Εσωτερικών, την περίοδο που το κέντρο της Αθήνας είχε παραδοθεί στις φλόγες εξαιτίας της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Τότε που ο ίδιος μαζί με τον υφυπουργό του, Παναγιώτη Χηνοφώτη, είχαν υποβάλει την παραίτησή τους για λόγους ευθιξίας, χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή από τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Γιατί χρειάζεται και λίγη τύχη…

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...