445
Ο Πολ Χάγκις κατηγορήθηκε ότι βίασε μια νεαρή στην Ιταλία, ένας άδικος ισχυρισμός που του κατέστρεψε τη ζωή σε μια στιγμή, όπως είπε ο ίδιος | REUTERS/Danny Moloshok/File Photo

Πολ Χάγκις: «Με κατηγόρησαν άδικα για βιασμό και καταστράφηκε η ζωή μου»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 17:41
Ο Πολ Χάγκις κατηγορήθηκε ότι βίασε μια νεαρή στην Ιταλία, ένας άδικος ισχυρισμός που του κατέστρεψε τη ζωή σε μια στιγμή, όπως είπε ο ίδιος
|REUTERS/Danny Moloshok/File Photo

Πολ Χάγκις: «Με κατηγόρησαν άδικα για βιασμό και καταστράφηκε η ζωή μου»

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2022, 17:41

Ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης Πολ Χάγκις είπε ότι η ζωή του «καταστράφηκε σε μια στιγμή», όταν κατηγορήθηκε άδικα ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε μια νεαρή γυναίκα. Ο 69χρονος Καναδός κρατήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή του τον περασμένο μήνα, όταν μια 28χρονη βρετανίδα με καταγωγή από τη Ρωσία, τον κατηγόρησε ότι τη βίασε, αναφέρει δημοσίευμα των Times.

Μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά γι’ αυτή την κατηγορία, ο Χάγκις είπε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica: «Δεν βίασα κανέναν, αλλά ομολογώ ότι έκανα δύο σοβαρά λάθη. Το πρώτο μου λάθος ήταν ότι επέτρεψα σε έναν άνθρωπο που δεν γνώριζα να έρθει να με επισκεφτεί στο ξενοδοχείο όπου έμενα. Ηταν ανόητο. Το δεύτερο λάθος μου ήταν ότι το πρωί μετά από ένα περιστατικό που προσωπικά μου φάνηκε ιδιαίτερα δυσάρεστο, αποφάσισα να βάλω τέλος σε αυτή την κατάσταση, παρόλα αυτά, συνόδεψα ο ίδιος αυτό το πρόσωπο στο αεροδρόμιο πολλές ώρες πριν από την πτήση του».

«Τα βάζω με τον εαυτό μου που έκανα λάθος στην κρίση μου, αλλά πραγματικά δεν καταλαβαίνω πώς αυτός ο άνθρωπος με κατηγόρησε για τόσο σοβαρά θέματα».

Ο Χάγκις, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός της ταινίας Crash που κυκλοφόρησε το 2004 (ένα φιλμ που ασχολείται με τον ρατσισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση των ανθρώπων και πήρε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας) βρέθηκε στην Οστούνι του Μπρίντεζι στη Νότια Ιταλία για να παρακολουθήσει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, όταν συνελήφθη από την ιταλική Αστυνομία.

Την προηγούμενη βδομάδα, όμως, αφέθηκε ελεύθερος όταν μία δικαστής ανέτρεψε τον ισχυρισμό της νεαρής γυναίκας που τον κατηγόρησε για βιασμό, ότι ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε βία απέναντί της.
Η δικαστής Βίλμα Τζίλι είπε ότι η γυναίκα οικειοθελώς έμεινε με τον Χάγκις στο ξενοδοχείο μετά την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση και πέρασαν «ευχάριστες στιγμές» μαζί –ανέφερε μάλιστα ότι αντάλλαξαν και μηνύματα μετά από εκείνο το βράδυ.

Η Τζίλι έγραψε στην αναφορά της ότι η έρευνα θα συνεχιζόταν, αλλά από την ανάκριση της καταγγέλλουσας προέκυψε ότι «η γυναίκα αυτή μειώνει την αρνητική κρίση για την προσωπικότητα του Χάγκις και την άποψη ότι θα μπορούσε να ασκήσει σωματική ή ψυχολογική βία εναντίον άλλων».

Οι εισαγγελείς είναι πιθανό να καλέσουν άλλους μάρτυρες πριν ληφθεί η τελική απόφαση για την υπόθεση. Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, Μικαέλε Λαφόρτζα, είπε ότι ο πελάτης του μπορεί να φύγει από την Ιταλία αν θέλει, αλλά ο ίδιος αποφάσισε να μείνει μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία οριστικά και να «καθαρίσει» το όνομά του.

Ο Κλάουντιο Στράτα, ο συνήγορος της 28χρονης δήλωσε ότι κακώς η δικαστής αποφάσισε να μην λάβει υπ’ όψιν της και μια άλλη δίκη που εκκρεμεί κατά του Χάγκις στη Νέα Υόρκη, όπου η πρώην εκδότριά του τον έχει κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση, μια κατηγορία που ο σκηνοθέτης και πάλι αρνείται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...