316
Ο Τζουντ Γουόκερ στη μεγάλη πορεία του από την αγγλική ύπαιθρο προς το κέντρο του Λονδίνου | REUTERS/Andrew Couldridge

Ο Τζουντ Γουόκερ και η μεγάλη πορεία για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 12:02
Ο Τζουντ Γουόκερ στη μεγάλη πορεία του από την αγγλική ύπαιθρο προς το κέντρο του Λονδίνου
|REUTERS/Andrew Couldridge

Ο Τζουντ Γουόκερ και η μεγάλη πορεία για το κλίμα

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 12:02

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ άνοιξε τον δρόμο. Και όλο και περισσότερα παιδιά ακολουθούν, αναλαμβάνοντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσεις οι οποίες συγκινούν, ευαισθητοποιούν, κινητοποιούν. Τελευταίο δείγμα αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας των παιδιών για την προστασία της Φύσης, ένας 11χρονος Βρετανός, ο Τζουντ Γουόκερ.

Ο οποίος, αποφάσισε να γίνει… γουόκερ, βαδιστής. Εχει ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία 340 χλμ. βαδίζοντας από το Γιόρκσαϊρ, στον αγγλικό Βορρά, ως το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο, με σκοπό του την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη άμεσης λήψης περιβαλλοντικών μέτρων όπως ο φόρος στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Γουόκερ, μαθητής του Δημοτικού ξεκίνησε από το χωριό Χέμπντεν Μπριτζ περπατώντας με ήλιο, βροχή ή αέρα, με προορισμό τη βρετανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Γουέστμινστερ.

Σκοπός του, όπως επεσήμανε το Reuters, είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να ενισχύσει τη στήριξη του αιτήματος για την επιβολή του λεγόμενου φόρου του άνθρακα. Ο φόρος αυτός, σύμφωνα με τον 11χρονο μαθητή, θα είναι μια καταλυτική πράξη για την αποτροπή της καταστροφής του πλανήτη.

«Πλέον γνωρίζουμε πολύ περισσότερα για την κλιματική αλλαγή και θεωρώ ότι ένα φόρος άνθρακα θα είναι σίγουρα μια από τις πλέον χρήσιμες λύσεις για αυτήν», δήλωσε στο Reuters ο Γουόκερ από το Γουόμπερν Σαντς, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Λονδίνου, στο τελευταίο τμήμα της περιπέτειάς του.

Μέχρι τώρα η προσπάθειά του έχει καταφέρει να προσελκύσει την υπογραφή σχεδόν 57.000 πολιτών στο αίτημά του για την επιβολή του φόρου αυτού. Εάν φτάσει τις 100.000 υπογραφές, μπορεί βάσει της νομοθεσίας να συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Μέχρι τώρα ο ρυθμός του είναι περίπου 15-16 χιλιόμετρα την ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι το Σάββατο αναμένεται να φτάσει στο Σεντ Τζέιμς Παρκ στο Λονδίνο. Τον 11χρονο συνοδεύουν εκ περιτροπής συγγενείς του και φίλοι του. «Μπορούμε να αποτρέψουμε την καταστροφή», υποστηρίζει ο Γουόκερ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...