376
Ο Ανδρέας Ξανθός αξιώνει την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών με τεστ στην εργασία τους. Βάζετε πλάτη στους αντιεμβολιαστές για λόγους ψηφοθηρίας, του απαντά ο Θάνος Πλεύρης | CreativeProtagon

Πλεύρης σε Ξανθό: Μαζί με Πολάκη, δίνετε κάλυψη στους αντιεμβολιαστές υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 12:02
Ο Ανδρέας Ξανθός αξιώνει την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών με τεστ στην εργασία τους. Βάζετε πλάτη στους αντιεμβολιαστές για λόγους ψηφοθηρίας, του απαντά ο Θάνος Πλεύρης
|CreativeProtagon

Πλεύρης σε Ξανθό: Μαζί με Πολάκη, δίνετε κάλυψη στους αντιεμβολιαστές υγειονομικούς

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2022, 12:02

Αμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, στα όσα βγήκε να πει ξανά ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, για τους υγειονομικούς σε αναστολή εργασίας που επιμένουν να μην κάνουν, ως αυτονόητο καθήκον τους, το εμβόλιο κατά της Covid-19, αλλά δεν πρέπει –κατά την άποψη του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης– να βρεθούν εκτός ΕΣΥ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές» και στηρίζοντας μία τραγική μειοψηφία υγειονομικών, «τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά», σχολίασε ο υπουργός Υγείας στην απάντησή του που αναλυτικά έχει ως εξής:

«Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και με πίστη στην επιστήμη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με στοχευμένα μέτρα, τα οποία στο σύνολό τους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

»Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές.

»Με την ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθός εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολίων, όπως καιρό τώρα μας αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης.

»Στηρίζει την τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από τον βουλευτή και πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ζητούσε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, και την άμεση επιστροφή – με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας, όπως λέει- όσων υγειονομικών βρίσκονται σε αναστολή εργασίας λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Με αφορμή την εκπνοή της σχετική διορίας που έχει δοθεί στους εν λόγω εργαζομένους για τον εμβολιασμό τους μέχρι τις 31 Μαρτίου, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας σε μαζικές απολύσεις μονίμων δημοσίων λειτουργών.

«Αυτό», υποστηρίζει, «θα είναι μια εξέλιξη ακραίου αυταρχισμού και κοινωνικής αγριότητας, αλλά και μη αναλογική με όρους προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

«Αυτή η εμμονή σε μια ακροδεξιάς κοπής πολιτική τιμωρητισμού και “σιδηράς πυγμής”», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ξανθός, βάλλοντας κατά του υπουργού Υγείας, «θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και θα δώσει στο “πληγωμένο”, από την πανδημία και την κυβερνητική απαξίωση, Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη “χαριστική βολή”».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...